اگرچه بیشتر مردان ممکن است از زودانزالی خود گله داشته باشند و این مسئله باعث بروز مشکلات بین زوجین شود، اما دیر انزالی هم یکی از مشکلات و معضلات بعضی از زوجین است که در زنان با عنوان تاخیر در ارگاسم و در مردان با عنوان دیر انزالی یا انزال دیررس شناخته میشود. اما به راستی دیرانزالی چیست؟ آیا مزیت است یا عیب؟ دیر انزالی به معنای عدم تجربه ارگاسم در رابطه جنسی طبیعی و یا انزال بسیار دیررس است که میتواند باعث عدم رضایت طرفین از رابطه جنسی شده و مشکلاتی را به وجود بیاورد. با آگاهی از دلایل و راههای درمان انزال دیررس و کمک گرفتن از یک فرد متخصص، میتوانید این مساله را برطرف سازید و کیفیت رابطه جنسی خود را ارتقا دهید.
منبع : دیر انزالی چیست
دیر انزالی چیست؟
دیر انزالی در مردان یعنی ناتوانی در به انزال رسیدن در یک رابطه جنسی معمولی در زمانی که دو طرف بتوانند از رابطه جنسی لذت ببرند. به عبارت دیگر دیر انزالی ناتوانی مرد در رسیدن به اوج لذت جنسی است در حالی که میل و تحریک جنسی به میزان کافی وجود دارد. معمولا اکثر مردان چند دقیقه پس از فعالیت جنسی و آمیزش جنسی، ارگاسم و اوج لذت را تجربه میکنند در حالی که برخی از مردان یا بسیار دیر به انزال میرسند یا اصلا به ارگاسم نمیرسند. فراموش نکنید که دیر انزالی زمانی است که نعوظ در آلت تناسلی کامل است و میل جنسی نیز وجود دارد. دیرانزالی را با اختلال نعوظ اشتباه نگیرید.
مدت زمانی که برای دیرانزالی تعریف میشود، ناتوانی در انزال برای حداقل 30 دقیقه پس از شروع آمیزش جنسی است. مدت نرمال آمیزش جنسی برای مردان 5 الی 15 دقیقه است اما کسانی که دچار دیرانزالی هستند، معمولا انزال آنها 30 تا 60 دقیقه طول میکشد و این مسئله برای شریک جنسی آنها میتواند دردآور وخسته کننده باشد.
علائم و نشانههای دیرانزالی چیست؟
در بیشتر موارد، مردانی که دچار دیرانزالی هستند در رابطه جنسی عادی به ارگاسم نمیرسند و تنها پس از خودارضایی ارگاسم را تجربه میکنند. دیر انزالی یکی از اختلالات نادر در مردان است و تقریبا 8 درصد مردان درگیر آن هستند و برخلاف تصور نه تنها مزیت نیست، بلکه بسیار آزار دهنده و مشکل زاست. شدت دیر انزالی از کم تا بسیار زیاد متغیر است:
کم: مردانی که تحت شرایط و حالتهای خاص آمیزش به ارگاسم میرسند.
متوسط: مردانی که در آمیزش جنسی به ارگاسم نمیرسند و حتما باید با رابطه جنسی دهانی یا تحریک دستی ارگاسم را تجربه کنند.
زیاد: مردانی که فقط در تنهایی و با خودارضایی قادر به انزال هستند.
بسیار زیاد: مردانی که اصلا و تقریبا تحت هیچ شرایطی قادر به انزال نیستند.
به طور کلی اگر رسیدن به انزال سبب خستگی، استرس و ناراحتی فرد یا شریک جنسی شود و قبل از رسیدن به انزال به دلیل از بین رفتن نعوظ، آسیب و درد فیزیکی یا درخواست شریک جنسی مجبور به توقف رابطه نمایید، شما به دیر انزالی مبتلا هستید.
دلایل دیر انزالی یا انزال دیررس چیست؟
دیر انزالی مانند اکثر مشکلات جنسی دو بعد جسمانی و روانی دارد. در ادامه هم دلایل جسمانی و هم دلایل روانی دیر انزالی را بررسی میکنیم:
1. دلایل جسمانی دیر انزالی
عمدهترین دلیل فیزیکی دیر انزالی، عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای آرامبخش، ضدافسردگی، فشار خون، الکل و برخی از مسکنهاست. همچنین برخی از آسیبهای جسمانی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی، MS، دیابت، جراحی و آسیبهای مربوط به پروستات و کاهش حساسیت آلت تناسلی ناشی از افزایش سن است. همچنین بیماریهای مرتبط با هیپوفیز و غده تیروئید نیز میتواند باعث دیرانزالی شود. بیماریهای هورمونی، عفونتهای مجاری ادراری و آسیبهای لگن نیز در درانزالی موثر هستند.
2. دلایل روانی دیر انزالی
اما دلایل روانی شاید بیش از دلایل جسمانی باعث دیرانزالی شوند. برخی از آنها به طور خلاصه عبارتند از:
-خشم سرکوب شده و فشار و استرس درونی
-مشکلات عاطفی بین زوجین
-عقاید افراطی مذهبی و احساس گناه از انزال
-ترس از بارداری ناخواسته
-کمبود اعتماد به نفس در مورد عملکرد جنسی
-اضطراب و افسردگی و داشتن تصویر منفی از بدن
-سبک زندگی ناسالم مانند خواب ناکافی و ناسالم، تغذیه نامناسب و عدم تحرک کافی
-حواس پرتی به دلیل اضطراب
-نگرانی در مورد ارضا شدن شریک جنسی که باعث تلاش ناخوداگاه برای تاخیر در انزال میشود.
-شدت زیاد خودارضایی (3 بار در هفته یا بیشتر) و عادت به ارضا شدن در شرایط مشابه خودارضایی
-تفاوت در تصویر و حس خودارضایی و رابطه جنسی
درمان اختلال دیرانزالی یا انزال دیررس
اولین راه درمان این مساله پذیرش آن است و مرد برای درمان دیرانزالی باید در نحوه فعالیت جنسی خود تغییراتی ایجاد کند. تغییر در زمان آمیزش، حالت یا پوزیشن نزدیکی و مکان آن بسیار مهم است. برخی دیگر از راههای درمان دیر انزالی عبارتند از:
1. ترک عادتهای غلط مربوط به نحوه خاص ارضا شدن و اصرار به ارضا شدن تحت همان شرایط
2. بهبود سبک زندگی که شامل خواب سالم و کافی، تغذیه سالم و ورزش روزمره است.
3. کاهش مصرف یا ترک مواد مخدر و الکل
4. کنترل دوز مصرفی داروهایی که منجر به کاهش عملکرد جنسی میشود.
5. ایجاد وقفه در فعالیت جنسی؛ یعنی مرد بین دو رابطه جنسی هیچگونه تحریک جنسی یا ارضا را تجربه نکرده و خود را برای رابطه جنسی سالم با شریک زندگیاش آماده کند تا در بیشترین حالت تحریک به رابطه جنسی برسد.
6. استفاده از برخی داروها برای درمان دیر انزالی که تنها با تجویز پزشک قابل مصرف هستند.
7. اصلاح ساختار خانواده و برطرف کردن مشکلات مزمن بین زن و شوهر
8. مراجعه به روانشناس متخصص (برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.)
برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل جنسی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
دیر انزالی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 454
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0