هفته چهارم بارداری
نوشته شده توسط : ذهن نو

مادران معمولا تا قبل از هفته چهارم بارداری نسبت به وضعیت خود بی اطلاع هستند اما با ورود به هفته چهارم تغییراتی را احساس می‌کنند که تا این زمان تجربه نکرده‌اند. با مشاهده این تغییرات که معمولا به صورت جسمی و روانی است، مشخص می‌شود که آن‌ها در وضعیت جدیدی قرار دارند و باید مراقبت‌های دوران بارداری را رعایت کنند. به دلیل حساسیت‌های زیادی که در اوایل بارداری و مخصوصا در هفته چهارم وجود دارد، مادران می‌بایست نسبت به علائم بدنی خود آگاهی کسب نمایند. همچنین خطراتی که ممکن است جنین را تهدید کند بشناسند و با رعایت اقدامات مناسب دوران حاملگی راحتی را پشت سر بگذرانند. با توجه به اهمیت هفته چهارم بارداری در طول دوران حاملگی در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت. 

منبع : هفته چهارم بارداری

تغییرات بدن در هفته چهارم بارداری

اولین تجربه مشترک همه مادران در هفته چهارم بارداری این است که متوجه قطع چرخه قاعدگی خود می‌شوند. در ابتدای بارداری که معمولا با شروع آخرین قاعدگی آغاز می‌گردد و نشانه‌های آن در هفته چهارم آشکار می‌شوند؛ مقدار زیادی هورمون لوتئینه کننده (LH) و فولیکل (fsh) ترشح می‌شود که نقش مهمی در بارور کردن تخمک دارند. معمولا در هفته چهارم مادر احساس دردهای شکمی را گزارش می‌کند که نشان دهنده چسبیدن جنین به دیواره رحم است که بتواند از این طریق تغذیه نماید.

اندازه جنین در هفته چهارم بارداری

به طور تقریبی اندازه جنین را در هفته چهارم بارداری می‌توان به اندازه یک عدس در نظر گرفت. در همین زمان است که کیسه بارداری در رحم مادر ایجاد می‌شود و قطری به اندازه 3 تا 6 میلیمتر دارد. این کیسه قادر است تا پایان دوران حاملگی با سرعت 1 میلی متر رشد کند.

نشانه‌های بارداری در هفته چهارم

  • حالت تهوع و استفراغ
  • سفت شدن سینه و احساس درد در این ناحیه
  • لکه بینی
  • تغییرات روحی
  • نگرانی و اضطراب
  • غش کردن
  • حساسیت به بو
  • تکرار ادرار

البته همه علائم با هم در یک فرد دیده نمی‌شود، گاهی نیز ممکن است شما حامله باشید ولی هیچ علامتی در هفته چهارم نداشته باشید پس بهتر است اگر به تازگی اقدام به بارداری نموده‌اید حتی اگر علامتی ندارید تا مشخص شدن نتیجه تست بارداری، مراقب خودتان باشید.

اقدامات لازم در هفته چهارم بارداری

انجام اقدامات زیر در هفته چهارم اهمیت زیادی دارد و به رشد و سلامت شما و جنین کمک می‌کند. سعی کنید که در طول مدت بارداری با رعایت نکات شرایط را برای زایمانی راحت تر نیز فراهم نمایید.

مراجعه به متخصص و انجام آزمایش خون

متخصصان معمولا هورمون‌های بدن مادران را چک می‌کنند و انجام آزمایش HCG را تجویز می‌نمایند. آزمایش دیگری نیز انجام می‌گیرد که سطح پرژسترون را چک می‌کند. متخصصان با مشاهده نتیجه هر دو آزمایش متوجه مقدار افزایش هورمون می‌شوند. آزمایشات کمک می‌کند که وضعیت و سلامت جنین در رحم شما مورد بررسی قرار گیرد.

اجتناب از مصرف سیگار و الکل

مصرف سیگار و الکل در هفته چهارم بارداری و به طور کلی در طول مدت بارداری بسیار خطرناک بوده و به دلیل رسوب مواد سمی ناشی از مصرف آن‌ها ممکن است عوارض جبران ناپذیری بر سلامت جنین وارد شود. کمبود اکسیژن ناشی از مصرف سیگار سرعت رشد جنین را کاهش می‌دهد و مانع از این می‌شود که جنین به وزن مطلوب برسد. مصرف الکل نیز به نوبه خود سهم مهمی در عدم رشد صحیح جنین دارد. سندروم جنین الکلی از مهمترین خطراتی است که می‌تواند مصرف الکل برای نوزاد به وجود آورد.

انجام ندادن کارهای سنگین

به دلیل اینکه خطر سقط جنین در هفته چهارم بسیار بالاست، مادران باید بسیار مواظب وضعیت خود باشند و از برداشتن اجسام سنگین و کارهای سخت خودداری کنند. سعی کنید در این مدت بیشتر به استراحت بپردازید و خود را با خواندن کتاب و مطالبی درباره دوران بارداری سرگرم نگه دارید. 

رژیم غذایی مناسب

در این دوران به دلیل اینکه جنین در ابتدای رشد است می‌بایست توسط مواد غذایی مغذی تغذیه گردد. همچنین مادر نیز باید رژیم غذایی مناسبی را رعایت نماید تا ضمن جذب مواد مقوی از مصرف مواد قندی و چربی اجتناب نماید. توصیه می‌گردد مادران عزیز در این دوران مصرف مواد کافئین دار مانند قهوه را به حداقل برسانند. همچنین مصرف روزانه ویتامین‌های A، B، و D به مقدار 200 واحد به زنان باردار توصیه می‌شود.

ورزش کردن در هفته چهارم بارداری

در جهت تسکین دردهای دوران بارداری انجام ورزش‌های سبک بسیار کاربردی خواهد بود. اگر چه در گذشته تصور می‌شد ورزش کردن برای سلامت مادر و جنین مناسب نیست اما امروزه ثابت شده است خانم‌هایی که ورزش می‌کنند در زمان زایمان، راحت‌تر خواهند بود و احتمال سزارین اجباری کاهش می‌یابد.

مصرف مکمل‌های دارویی

مصرف مکمل‌های دارویی نیز در این دوران بسیار حائز اهمیت می‌باشد و باید به طور مرتب فولیک اسید و زینک استفاده گردد. مصرف فولیک اسید به این دلیل مهم است که باعث می‌شود جنین از آسیب‌های ستون فقرات در امان بماند. زینک نیز کمک می‌کند تا بتوانید عملکرد ایمنی بدن را به خوبی تنظیم کنید.

 

احتمال سقط جنین در هفته چهارم بارداری

پزشکان معتقدند احتمال سقط جنین در هفته چهارم بارداری زیاد است و به طور تقریبی 20 درصد از بارداری‌ها در این زمان منجر به سقط جنین می‌شوند. به دلیل اینکه جنین در هفته چهارم در سونوگرافی دیده نمی‌شود، سقط جنین در این زمان را بارداری شیمیایی می‌نامند و تنها از طریق آزمایش خون و ادرار قابل تشخیص است. با این حال اگر علائمی از جمله خونریزی شدید و درد و گرفتگی عضلات داشتید لازم است که حتما به یک متخصص مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا احتمال خونریزی در هفته چهارم بارداری وجود دارد؟

در برخی از خانم‌ها ممکن است خونریزی در هفته چهارم مشاهده شود. این خونریزی اگر به حالت صورتی رنگ یا قهوه‌ای دیده شود مسئله ساز نخواهد بود اما اگر رنگ خون قرمز و شبیه رنگ خون در دوران قاعدگی باشد و در کنار آن عوارضی چون احساس درد شدید و تب و لرز را به همراه داشته باشد، باید سریعا به متخصص مراجعه نمایند.

چگونه می‌توان از خطر سقط جنین در هفته چهارم جلو گیری کرد؟

با استفاده از رژیم غذایی مناسب حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها، حفظ وزن مناسب قبل و بعد از حاملگی و اجتناب از مصرف سیگار و الکل می‌توان خطر سقط جنین را به حداقل رساند.

 

 

منبع : هفته چهارم بارداری

 

 





:: برچسب‌ها: هفته چهارم بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: