اختلال ناخن جویدن در بزرگسالان
نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلال ناخن جویدن یا اونیکوفاژی یک بیماری‌ اضطرابی است که بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. کسانی که دچار اختلال ناخن جویدن هستند معمولاً  نسبت به رفتاری که انجام می‌دهند آگاهی ندارند و جویدن ناخن‌ها کاملاً ناخودآگاه اتفاق می‌افتد. جویدن ناخن‌ها با بالا رفتن سن کمتر می‌شود، اما بزرگ‌سالانی هم هستند که همچنان این عادت را ادامه می‌دهند. متخصصان ریشه این اختلال را اضطراب می‌دانند، در ادامه به سایر علل و راه های درمان اختلال اونیکوفاژی پرداخته‌ایم.

منبع : اختلال ناخن جویدن در بزرگسالان

اختلال ناخن جویدن

اختلال ناخن‌جویدن یکی از بیماری‌های اضطرابی است. کسانی که درگیر این مشکل هستند معمولاً پیش از شروع به جویدن ناخن‌ها دچار اضطراب می‌شوند و بعد از آن احساس آرامش می‌کنند. می‌توان گفت آن‌ها با این کار اضطراب خود را از بین می‌برند. به همین خاطر شاید اختلال ناخن‌جویدن بیش از آنکه خودش یک بیماری باشد علامتی برای اضطرابی است که بیمار تجربه می‌کند. برای آشنایی با سایر نشانه ها و علائم اضطراب کلیک کنید.

دلایل ناخن جویدن

اضطراب و اختلالات خلقی

بیماران دچار اختلال ناخن جویدن، هنگامی‌که مضطرب، ناراحت یا بی‌حوصله هستند بیش از هر وقت دیگری ناخن‌هایشان را می‌جوند. می‌توان گفت جویدن ناخن‌ها باعث می‌شود که آن‌ها احساس امنیت و آرامش کنند. به همین خاطر روانشناسان معتقدند اختلال ناخن‌جویدن ارتباط بسیار قوی با بیماری‌های اضطرابی یا اختلالات خلقی دارد.

ناخن جویدن به دلیل داشتن والدین مضطرب

طبق تحقیقات جویدن ناخن‌ها بیشتر در کودکانی دیده می‌شود که پدر یا مادر آن‌ها هم این رفتار را نشان می‌دهند. این کار والدین باعث می‌شود تا فرزندشان هم از آن‌ها الگوبرداری کند و در زمان‌هایی که دچار اضطراب می‌شود یا حتی در شرایط عادی شروع به جویدن ناخن‌ها کند. ناخن جویدن والدین نشان‌دهنده یک دلیل ژنتیکی برای این بیماری هم هست، اما محققین تاکنون نتوانسته‌اند این موضوع را به‌صورت علمی اثبات کنند.

عوارض ناخن جویدن

اختلال ناخن جویدن در بسیاری از مواقع موضوع نگران‌کننده‌ای نیست و دیر یا زود از بین می‌رود. اما نباید نسبت به این رفتار در فرزندتان بی‌توجه باشید. کودکان یا بزرگ‌سالانی که درگیر اختلال ناخن جویدن هستند ممکن است با این مشکلات مواجه شوند.

افزایش احتمال بیماری

دست‌های‌تان و به‌خصوص ناخن‌ها محل تجمع انواع میکروب‌ها هستند. هنگامی‌که دستتان را برای جویدن ناخن‌ها داخل دهان می‌برید احتمال ورود این میکروب‌ها به بدن و بیماری را افزایش خواهید داد.

 

بیشتر بخوانید : اختلالات اضطرابی

 

بدشکلی ناخن‌ها

کسانی که مدام ناخن‌های خود را می‌جوند معمولاً ظاهر ناخن‌هایشان بسیار نامناسب است. در مواردی که آن‌ها اطراف ناخن را جویده باشند  ممکن است شکل رشد ناخن تغییر کند که باعث زشت شدن دست‌ها می‌شود. این موضوع یکی از ناراحتی‌های بیماران درگیر با این اختلال است. آن‌ها معمولاً از نشان دادن دست‌های خود به دیگران خجالت می‌کشند اما نمی‌توانند در مقابل میل ناگهانی که به جویدن ناخن‌ها دارند مقاومت کنند.

آسیب دهان و دندان

در مواقعی که اختلال ناخن جویدن شدید باشد یا برای مدت طولانی باقی بماند احتمال خراش برداشتن، ترک خوردن یا حتی شکستن دندان‌ها وجود دارد. گاهی این کار در کودکان سنین پایین باعث کج شدن دندان‌ها می‌شود. ناهنجاری‌های مربوط به فک یکی دیگر از پیامدهای منفی این بیماری است.

درمان ناخن جویدن | چگونه ناخن جویدن را کنار بگذاریم

کوتاه کردن ناخن‌ها

وقتی ناخن‌ها کوتاه باشند جویدن آن‌ها دیگر لذت‌بخش نیست. به همین خاطر یکی از اولین راه‌ها برای درمان اختلال ناخن جویدن این است که ناخن‌هایتان را کوتاه نگه دارید. در مواقعی که این اختلال شدید باشد فرد حتی ناخن‌های کوتاه شده را هم می‌جود و این کار باعث مشکلات زیادی در ظاهر و سلامت ناخن‌ها و انگشتان می‌شود.

استفاده از مانع‌ها

می‌توانید از مانع‌هایی مثل دستکش استفاده کنید. در این حالت بیمار نمی‌تواند ناخن‌هایش را بجود. به‌علاوه هر زمان دستش را داخل دهان می‌برد متوجه می‌شود که رفتار ناخن جویدن را شروع کرده و کنترل بیشتری روی رفتارش پیدا خواهد کرد.

مشغول کردن دست‌ها یا دهان

بعضی از روانشناسان معتقدند درگیر کردن دست‌ها یا دهان می‌تواند احتمال ناخن‌جویدن را کاهش دهد. برای مثال جویدن آدامس، نواختن موسیقی یا نقاشی کشیدن می‌تواند تمرکز را از روی قرار دادن دست‌ها در دهان بردارد.

راه‌هایی برای کاهش اضطراب

با توجه به اینکه اختلال ناخن جویدن یک بیماری اضطرابی است پیدا کردن راه‌هایی برای کنترل اضطراب می‌تواند تا حد زیادی کمک‌کننده باشد. انجام تمرینات یوگا یا ریلکسیشن، ورزش منظم، صحبت کردن با دوستان یا هر کار دیگری که باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید در این راه به شما کمک خواهد کرد. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

نقش مشاوران مرکز روانشناسی ذهن نو

اختلال ناخن جویدن یکی از بیماری‌های اضطرابی است و باید برای درمان اضطرابی که باعث این بیماری شده دنبال راهکار مناسبی باشید. در غیر این صورت ممکن است اضطراب در آینده با نشانه‌های دیگری مثل بیماری‌های روان-تنی یا انواع وسواس خود را نشان دهد. مشاورین به شما کمک می‌کنند تا رفتارهای خود را زیر نظر بگیرید و شرایطی که باعث می‌شود بیشتر به سراغ جویدن ناخن‌ها یا رفتارهای مشابه بروید را پیدا کنید.

وقتی متوجه می‌شوید چه دلایلی برای این رفتار وجود دارد مشاور به شما کمک می‌کند رفتار یا افکار مناسب‌تری را جایگزین جویدن ناخن بکنید. برای مثال دانش‌آموزی که هر وقت معلم از او درس می‌پرسد دچار اضطراب می‌شود و ناخن‌هایش را می‌جود ممکن است اعتمادبه‌نفس پایینی داشته باشد و باید برای بهبود این شرایط به او کمک کرد. هنگامی‌که مشاور مشکل اعتمادبه‌نفس دانش‌آموز را حل می‌کند رفتار جویدن ناخن‌ها خودبه‌خود از بین می‌رود.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

جویدن ناخن چه دلایلی دارد؟

روانشناسان معتقدند مشکلات اضطرابی یا خلقی از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که باعث بروز ناخن جویدن می‌شوند. گاهی اوقات ممکن است کودک این رفتار را در خانواده و از پدر یا مادر یاد بگیرد.

بهترین راه برای درمان اختلال ناخن جویدن چیست؟

بهتر است به شرایطی که در آن بیشتر به سراغ جویدن ناخن‌ها می‌روید دقت داشته باشید و پس از پیدا کردن دلایل، برای برطرف کردن آن اقدام کنید.





:: برچسب‌ها: اختلال ناخن جویدن در بزرگسالان ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: