از شیر گرفتن کودک یکی از چالشهای بسیار مهم برای مادران است که نحوه انجام آن میتواند در سلامت روان کودک نیز تاثیرگذار باشد چرا که نوزادان هنگام شیر خوردن پیوند عاطفی عمیقی با مادر خود برقرار میکنند و جدایی ناگهانی از این تماس فیزیکی و لذت بخش میتواند برای آنها غیر قابل هضم و استرس زا باشد. با این حال امروزه روانشناسان کودک با توصیههای خود به والدین کمک میکنند تا این فرایند را به بهترین روش پیش ببرند و هرگونه بحران و چالش در این زمینه را مدیریت نمایند. ما در این مقاله تلاش کردهایم به توصیههای روانشناسان در مورد بهترین روشهای از شیر گرفتن کودک اشاره کنیم پس همراه ما باشید.
منبع : از شیر گرفتن کودک
چگونگی از شیر گرفتن کودک
از شیر گرفتن کودک تنها تغییر دادن نوع تغذیه او نیست. آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که فرزند در حین شیر خوردن تماس فیزیکی نزدیکی با شما برقرار میکند که به او احساس امنیت و آرامش میدهد. از همین رو قطع کردن شیردهی خواه یا ناخواه موجب اضطراب کودک میشود. این اضطراب در بچههایی که دلبستگی ناایمنی دارند و نسبت به محبت و در دسترس بودن همیشگی مادر خود مطمئن نیستند بیشتر دیده میشود. در نتیجه این کودکان بیش از سایرین ممکن است در فرایند از شیر گرفتن با بحران مواجه شوند. برای آشنایی با مراحل و اهمیت دلبستگی در کودکان کلیک کنید.
در نتیجه بسیار اهمیت دارد که از همان ابتدا و آغاز شیردهی ارتباط عاطفی عمیق و امنی با فرزندتان برقرار کنید. همچنین به مرور جدا شدن فیزیکی را با او تمرین کنید تا در صورت ندیدن یا در آغوش کشیده نشدن توسط شما دچار احساس ناامنی و طرد نشود. همه این موارد کمک می کند تا زمانی که میخواهید کودک را از شیر بگیرید او واکنشهای ملایمتری از خود نشان دهد و پریشانی کمتری را تجربه کند.
[box type=”shadow”]بیشتر بخوانید : نوزاد تازه متولد شده [/box]
بهترین زمان از شیر گرفتن کودک
کودک در دو سال اولیه زندگی خود به شیر مادر نیاز دارد. البته از 6 ماهگی میتواند خوردن برخی غذاها را آغاز نماید اما به طور کل یک سال اول غذاهای سادهای نظیر فرنی یا حریره بادام نمیتوانند جایگزین شیر مادر شده و تمام نیازهای غذایی فرزندتان را برآورده کنند. اما پس از 2 سالگی و آشنا شدن کودک با سه وعده غذایی به اضافه میان وعدههای کافی این آمادگی را پیدا میکند که به طور کامل خوردن شیر مادر را کنار بگذارد.
توصیههایی برای از شیر گرفتن کودک
از شیر گرفتن کودک در بسیاری از مواقع کار آسانی نیست. در طول این فرایند پدر و مادر با چالشهایی مواجه میشوند که میتواند فشارهای زیادی را به آنها وارد کند. برای این که بتوانید راحت تر از این موضوع عبور کنید توجه به موارد زیر تا حد زیادی میتواند کمک کننده باشد.
1- خودداری از روشهای ناگهانی
برخی از مادران از شیر گرفتن را به یک باره انجام میدهند و پس از یک بازه زمانی خاص دیگر اصلا به کودک شیر نمیدهند. این کار میتواند از نظر روانی به کودک آسیب بزند و باعث فشار و استرس زیادی در او شود. در نتیجه تلاش کنید تا از روشهای تدریجی کمک بگیرید و به این ترتیب آمادگی لازم را در فرزندتان ایجاد نمایید. توجه داشته باشید که کودک نمیتواند علت قطع ناگهانی شیر و تماس نزدیک با شما را بفهمد و از همین رو ممکن است از نظر دلبستگی آسیب ببیند.
2- علاقه مند کردن کودک به غذا
برای اینکه کودک دست از شیر خوردن بکشد ابتدا باید جایگزینهای مناسبی وجود داشته باشد. از همین رو تلاش کنید تا به مرور متناسب با سن فرزندتان غذاهای مورد علاقه او را تهیه کنید و با تزئین غذا یا ریختن آنها در ظروف بچگانه او را به سمت تغذیهای به غیر از شیر خود سوق دهید.
3- افزایش تعاملات مثبت و تقویت ارتباط عاطفی
یکی از عواملی که باعث میشود کودک در برابر قطع شیردهی از خود مقاومت نشان دهد ترس از دست دادن مادر و نداشتن رابطه عاطفی با اوست. از همین رو بهتر است در این دوران تلاش نمایید کیفیت رابطه خود و فرزندتان را تقویت کرده و در طول روز ساعات بیشتری را به بودن در کنار او اختصاص دهید.
4- کاهش نوبتهای شیردهی در شب
برای اینکه نوبتهای شیردهی را کاهش دهید بهتر است از شب و زمانی که کودک در خواب است آغاز کنید. پس از اینکه به طور کامل توانستید شبها شیردهی را حذف نمایید میتوانید به تدریج تعداد دفعات شیر دادن در طول روز را نیز کاهش دهید تا در نهایت این تعداد به صفر برسد.
5- آرام کردن فضای خانه و کاهش استرسها
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد آنچه بیش از هرچیز در فرایند از شیر گرفتن کودک اهمیت دارد احساس آرامش و امنیت روانی در اوست. هرچقدر تنشها در خانه بیشتر باشد نوزاد احساس وابستگی بیشتری به مادر کرده و برای آرام کردن خود به شیر مادر نیاز دارد. به همین خاطر لازم است زمانی که میخواهید فرزند خود را از شیر بگیرید محیط آرام تری در خانه ایجاد کنید و هر عاملی که باعث استرس شما یا بروز تنش در خانواده میشود را حذف نمایید.
6- پرت کردن حواس کودک از جمله راهکارهای از شیر گرفتن
شاید یکی از ساده ترین اما موثرترین راهکارها برای کودکی که هنوز به قوه استدلال دست پیدا نکرده است استفاده از تکنیک حواس پرتی باشد. زمانی که کودک بهانه شیر را میگیرد تلاش کنید با موضوعات مورد علاقه او حواسش را پرت کنید. برای مثال میتوانید بازی دلخواهش را در اختیارش بگذارید یا با بازی کردن و بیرون بردن او تمرکزش را به سمت دیگری جلب کنید.
7- کمک گرفتن از سایر افراد
از شیر گرفتن کودک میتواند فرایند استرس زایی باشد که مادر و پدر را به شدت درگیر خود کند. در این شرایط بهتر است گاهی از یک فرد دیگر برای آرام کردن فرزند خود کمک بگیرید تا بتوانید انرژی لازم برای مراقبت مجدد از فرزندتان را به دست آورید. همچنین شما با این کار به کودک کمک میکنید تا گاهی اوقات با فرد دیگری تنها باشد و وابستگی بیش از حد و افراطی نسبت به شما پیدا نکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا از شیر گرفتن کودک میتواند موجب بروز عفونت در سینه شود؟
بله تجمع شیر در مجاری سینه و خالی نشدن آن میتواند عفونتهایی را به بار بیاورد. اگر با علائمی نظیر تب، قرمزی یا تورم سینهها و بروز ترشحات بدبو از آنها مواجه شدید لازم است که برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.
آیا از شیر گرفتن کودک میتواند باعث افسردگی خود مادر شود؟
قطع شیردهی نه تنها برای کودک استرس زاست بلکه میتواند برای خود مادر نیز استرسهایی را به همراه بیاورد. جدایی فیزیکی از کودک، نگرانی در مورد تغذیه او و بی قراریها یا ناآرامیهای کودک از جمله عواملی هستند که میتوانند سلامت روان مادر را تحت تاثیر قرار دهند. اگر احساس میکنید در این دوران بسیار غمیگن شدهاید یا نمیتوانید همانند سابق از زندگی لذت ببرید لازم است از یک روانشناس برای بهبود وضعیت خلقی خود کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع : از شیر گرفتن کودک
:: برچسبها:
از شیر گرفتن کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0