زندگی بعد از طلاق
نوشته شده توسط : ذهن نو

زندگی بعد از طلاق تا مدت‌ها با غم و ناراحتی همراه است. امروزه طلاق به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است در کشورمان رواج یافته و طبیعتا زندگی بعد از آن متفاوت‌تر از زندگی زناشویی می‌باشد. احساس خشم، دلتنگی، حسادت و غم و اندوه از شایع‌ترین احساسات بعد از طلاق است که در صورت عدم کنترل و درمان می‌توانند زندگی فرد را مختل کنند. کمک گرفتن از روانشناس به شما کمک می‌کند تا هرچه سریع‌تر بر این احساسات غلبه کرده و زندگی شاد و معمول خود را از سر گیرید. برای اینکه بدانید چگونه زندگی بهتری بعد از طلاق داشته باشید و با چه مشکلات و چالش‌هایی رو به رو می‌شوید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

منبع : زندگی بعد از طلاق

در اوایل زندگی بعد از طلاق چه مراحلی را باید گذراند؟

بعد از طلاق معمولا افراد احساساتی را تجربه می‌کنند که به شرح زیر می‌باشد:

1. مرحله انکار

انکار یک مکانیسم دفاعی جهت کنار آمدن با درد جدایی است چرا که معمولا افراد نمی‌توانند مسئله جدایی را باور کنند. فرد با انکار به خودش دلگرمی می‌دهد و در واقع نمی‌خواهد طلاق خود را بپذیرد.

2. مرحله خشم

حس خشم و عصبانیت از انتخاب و حماقت‌های خود یا اینکه توسط همسرتان پذیرفته نشده‌اید کاملا طبیعی است ولی کنترل نکردن آن می‌تواند اوضاع را بدتر کند مخصوصا اگر فرزندی داشته باشید و کودکتان شاهد درگیری‌ها و بحث‌هایتان باشد. مواظب باشید برخی از وکلاء از حس خشم و عصبانیت شما برای پیش بردن فرآیند طلاق و به دست آوردن امتیاز بهره می‌برند. اینکه بخواهید همسرتان را تنبیه کنید امر طبیعی است اما باید حس خشم خود را کنترل نمایید چرا که ممکن است تصمیمی که برای ساخت زندگی دوباره خود گرفته‌اید نتیجه عکس دهد.

3. زندگی بعد از طلاق | مرحله مذاکره

در این مرحله شما تلاش می‌کنید اتفاقی که برایتان افتاده را بدون تکرار خطاهای گذشته جبران و بازسازی کنید. در این مرحله امکان دارد با شکست مواجه شوید چرا که تغییر سریع شرایط چندان منطقی نیست. جدایی پس از نارضایتی‌ها، مشاجرات و با سپری شدن ماه‌ها یا سال‌ها زندگی بوده است و احتمال اینکه فرد بتواند سریع به زندگی برگردد و اوضاع را حل کند زیاد نیست ولی به تلاش خود ادامه دهید و هرگز ناامید نشوید.

4. مرحله افسردگی

در این مرحله حس تنهایی، غم و منزوی شدن به سراغ فرد می‌آید. اینکه شما دچار افسردگی شوید امر طبیعی است. می‌توانید برای درمان آن به روانشناس مراجعه کرده و از او کمک بگیرید. درمان نکردن افسردگی پیامدهایی را، هم برای خودتان و هم کودکتان در پی خواهد داشت و بر روی فرزندتان تاثیر می‌گذارد. بنابراین بهتر است با کمک روانشناس این آسیب‌ها را به حداقل برسانید.

5. مرحله پذیرش

این مرحله به عنوان آخرین مرحله از اندوه و ناراحتی، هنگامی اتفاق می‌افتد که می‌پذیرید زندگی مشترکتان به پایان رسیده است. امکان دارد برخی اوقات حس خشم و افسردگی به سراغتان بیاید اما شدت آن کمتر خواهد بود و این مسئله نشان می‌دهد که شما برای بازسازی زندگیتان آماده هستید. می‌توانید با شناختن نقاط قوت خود مسیر جدیدی را برای زندگی بهتر شروع کنید و به درجه‌ای برسید که دیگر نسبت به همسر سابق خود کاملا بی تفاوت باشید.

بیشتر بخوانید : آسیب های طلاق

 

کنار آمدن با زندگی بعد از طلاق 

شما دو نفر از هم جدا شده‌اید و نباید آن را فراموش نکنید. علل طلاقتان را به خاطر بیاورید تا حس حسادت و ناراحتی‌تان کنترل شود. همه مشاجره‌ها و دعواهایتان، اختلاف نظرها و رفتارهایی که همسر سابقتان با شما داشته و سبب ناراحتیتان شده را به یاد آورید و همه آن‌ها را یادداشت کنید. اینگونه می‌توانید بهتر فکر کنید که چرا طلاق گرفته‌اید و دیگر نباید به او فکر کنید.

حتی اگر همسر سابقتان ازدواج کرد، سعی کنید درباره روابط زناشویی آن‌ها فکر نکنید و آن دو را، با دوران خوش زندگی خود قیاس نکنید. تجسم این شرایط در ذهن باعث ایجاد حس کمبود بیشتر در شما می‌شود. باید حس بدی که به آن دو را دارید کنار بگذارید زیرا بیرون آمدن از زندگی که دوستش نداشته‌اید انتخاب خودتان بوده است و فکر و خیال مجدد درباره آن جز اثر منفی در شما و زندگیتان هیچ فایده‌ای ندارد.

برای تحمل حس دلتنگی بعد از طلاق چکار باید کرد؟

دلتنگ شدن شما بعد از طلاق حس طبیعی است و وابستگی به شریکتان می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد. فرد بعد از جدایی، به خاطرات خوش زندگی مشترکش فکر می‌کند نه به کل آن زندگی. در چنین اوضاعی احساس دلتنگی طبیعی است به خصوص که زمان زیادی از طلاقتان نگذشته باشد و شخص توانایی تصمیم درست در مورد اتفاقات رخ داده را ندارد. شما می‌توانید برای حل آن از مشاور تخصصی بعد از طلاق کمک بگیرید. 

پشیمانی نیز یکی از عواملی است که طلاق را دشوارتر می‌کند، پس بهتر است قبل از طلاق مقاله علل پشیمانی از طلاق را مطالعه نمایید.

 

راهکارهایی برای داشتن یک زندگی خوب بعد از طلاق 

شاید شما ماه‌ها یا سال‌ها با شخصی زندگی مشترک داشته‌اید و صاحب فرزندی باشید یا نباشید. طلاق و جدایی بین ممکن است نظر شما یا همسر سابقتان بوده یا حتی توافقی تصمیم به جدایی گرفته باشید. شاید پس از جدایی، به آرامش رسیده باشید یا قلبتان شکسته باشد و یا همه‌ این احساسات را تجربه می‌کنید. در هر موقعیتی که هستید شاید برایتان دغدغه‌ای ایجاد شده است که چگونه به زندگی بعد از طلاقتان ادامه دهید؟ ما به شما راهکارهایی ارائه می ‌دهیم تا بر احساسات خود مسلط شده و این دوران را به خوبی پشت سر بگذارید. برخی از این راهکارهای عبارتند از:

1. غم و غصه ممنوع

هیچ انسانی دوست ندارد زندگی مشترکش خراب شود و معمولا هیچ فرد سالمی با تفکر به اینکه روزی از همسرم جدا خواهم شد تن به ازدواج نمی‌دهد. در زمان جدایی، حتی اگر طلاق برای هر دو مطلوب باشد، باز هم غمگین هستند. در واقع تجربه زندگی مشترک، چه خوب و چه بد باشد حس اندوه و ناراحتی را برای فرد به وجود می‌آورد. شاید به این مسئله فکر کنید که اشتباه در کجا بوده و یا شاید از کارهای خود پشیمان باشید. درسته که شکست، شکست است اما قوی باشید و با غم و غصه زندگی نکنید. 

2. زندگی بعد از طلاق | بر روی احساسات خود کار کنید

سعی کنید روشی برای توقف احساسات خود در رابطه با خراب شدن ازدواجتان بیابید. این روش می‌تواند حرف زدن درباره احساسات با شخصی دیگر یا تمرکز کردن بر روی فعالیت سالمی باشد که برای شما خوشایند است. اگر قصد ازدواج دارید بار سنگین زندگی سابقتان را با خود به زندگی جدید نبرید. کنار گذاشتن احساسات در یک گوشه بسیار راحت است اما باید روی آن کار نمایید وگرنه روی زندگیتان اثر منفی می‌گذارد. اگ  در برابر درمان و کمک گرفتن از یک متخصص ایستادگی می‌کنید، بهتر است بدانید که درمان به معنی مشکل داشتن یا در بحران بودن نیست و در واقع یک راهکار اصولی می‌باشد که بسیاری از افراد آگاه در چنین شرایطی به آن رجوع می‌کنند.

3. خود را دوست داشته باشید

بعد از طلاق حس نپذیرفتن در فرد به وجود می‌آید. شاید به این دلیل است که فرد تصور می‌کند مشکلی داشته که نتوانسته در رابطه با همسر و زندگی‌‌اش موفق عمل کند. برای اینکه بعد از طلاق حالتان خوب باشد باید روی بدست آوردن اعتماد به نفس، ایمان آوردن و ارزش گذاری به خود کار کنید و به خودتان عشق بورزید.

4. زندگی بعد از طلاق | به سمت علایق گذشته خود بروید

اگر بعد از ازدواج، علایق خود را به دلیل اینکه همسرتان آن‌ها را دوست نداشت کنار گذاشتید و در خودتان تغییراتی ایجاد کردید، اکنون آن‌ها را از سر بگیرید. به عنوان مثال اگر از بیرون رفتن و سفر لذت می‌برید و همسرتان ماندن در خانه را دوست داشت، به دنبال سفر و تفریح بروید و علایق گذشته خود را دوباره شروع کنید.

5. تغییر جدیدی در زندگی خود ایجاد کنید

درست است که طلاق و جدایی مشکلاتی را به همراه دارد اما پس از آن می‌توان همه چیز را تغییر داد. به عنوان مثال می‌توانید یک ورزش جدید را امتحان کنید یا دوباره به دانشگاه برگردید و ادامه تحصیل دهید. اینکه نتوانید همه اتفاقات را سریعا فراموش و رها کنید، امری کاملا طبیعی است. اگر محدودیت‌هایی همچون فرزندان، شغل و مشکلات مالی دارید، نگران و ناامید نباشید چرا که همواره می‌توانید با کوچک‌ترین و ساده‌ترین تغییرات زندگی خود را دگرگون سازید.

6. زندگی بعد از طلاق | از تنهایی نترسید

در واقع تنها بودن به معنی عدم متاهل و عجله نداشتن برای تاهل است نه به معنی گوشه نشینی فرد و ندیدن اشخاص دیگر برای همیشه. افراد زیادی هستند که تنها زندگی می‌کنند و موقعیت اجتماعی خوبی دارند. تنها بودن در یک دوره بعد از طلاق، نه تنها بد نیست بلکه بسیار مفید هم می‌باشد و باعث رجوع به درون، افزایش اعتماد به نفس و علاقه به خود می‌شود.

7. مسئولیت های جدیدی را بپذیرید

هنگامی که متاهل بوده‌اید احتمالا مسئولیت‌ها را بین خودتان تقسیم می‌کردید. اکنون بار همه مسئولیت‌ها بر دوش شما خواهد بود و احتمالا همه کارها تمام و کمال انجام نمی‌شود اما مشکلی نیست. اگر همسرتان مسئول امور مالی اعم از کسب، مدیریت و سرمایه گذاری بوده اکنون شما با چالش‌هایی مواجه خواهید بود که انجام این مسئله می‌تواند به شما اعتماد به نفس دهد.

لزومی ندارد تمام کارها را شخصا به عهده بگیرید. می‌توانید از بقیه افراد هم کمک گرفته و اگر در کاری اشتباه کردید از آن تجربه کسب نمایید و دست به سرزنش خود نزنید. مثلا اگر مبلغ بسیاری بابت یک محصول بدون استفاده پرداخت کرده‌اید، نگران نباشید و از این تجربه در خریدهای بعدی خود استفاده کنید. تجربیات در زندگی کمک کننده هستند و مدیریت درست را به شما یاد می‌دهند.

8. کمک گرفتن از روانشناس

و در آخر اینکه بهترین راه برای بازگشت به زندگی بعد از طلاق، کمک گرفتن از یک فرد متخصص یا روانشناس است. روانشناس به شما کمک می‌کند تا احساسات خود را شناسایی کرده و تحت کنترل در آورید. غلبه بر احساسات منفی بعد از طلاق به تلاش و آموزش‌ مهارت‌های سازگاری نیاز دارد و روانشناس شما را در این مسیر یاری می‌کند. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

زندگی بعد از طلاق برای زنان سخت تر است یا مردان؟

طبق مطالعات انجام شده طلاق برای مردان، زیان بارتر می‌باشد و غلبه بر احساسات منفی برای آنان سخت‌تر از زنان است.

آیا می توان ازدواج موفقی بعد از طلاق داشت؟

بله می توان با مشاوره گرفتن قبل از ازدواج دوم، آینده و زندگی بسیار موفقی برای خود ساخت. 





:: برچسب‌ها: زندگی بعد از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 مهر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: