خوردن دست در نوزاد در برخی از والدین منجر به نگرانی های زیادی می شود. بسیاری از آنها نگران این موضوع هستند که مکیدن انگشت در نوزادشان تبدیل به یک عادت شود و در دوران بعدی زندگی یعنی خردسالی و کودکی نیز ادامه یابد. به همین خاطر آن ها به دنبال دلیل تکرار این رفتار در نوزاد خود هستند تا با آگاهی از علت رفتار بتوانند آن را کنترل کنند. اگر شما هم در این باره نگرانی هایی را تجربه میکنید، در ادامه مقاله به توضیح نکاتی در مورد علت های خوردن دست در نوازادان خواهیم پرداخت که مطالعه آن می تواند برای شما سودمند باشد.
منبع : خوردن دست در نوزاد
علتهای خوردن دست در نوزاد
نوزادان به دلایل مختلفی دستهایشان را در دهان خود می گذارند و از این کار لذت می برند. متخصصان علل مختلفی را برای این رفتار ذکر میکنند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
مکیدن انگشتان رفلکسی طبیعی در نوزادان
مکیدن انگشتان به عنوان یک رفلکس طبیعی در همه نوزادان وجود دارد. فرزند شما حتی قبل از اینکه به دنیا بیاید شروع به مکیدن انگشت خود می کند چرا که این رفتار به آنها احساس امنیت و آرامش می دهد. به همین خاطر است که نوزادان زمانی که خواب آلوده هستند و نیاز به خواب دارند، بیشتر این کار را انجام می دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازتاب مکیدن نوزاد کلیک کنید.
رشد دندانها علتی برای خوردن دست در نوزاد
یکی از عللی که در مورد در دهان گذاشتن دست در نوزادان بسیار مطرح می شود جوانه زدن دندانهاست. این امر که احتمال دارد در بین 4 تا 7 ماهگی اتفاق بفیتد منجر به خارش لثه در نوزاد میشود. او برای رهایی از احساس خارش از دستان خود استفاده می کند.
در دهان گذاشتن دست به عنوان علامتی از رشد کودک
اما علل دیگری بهجز رشد دندانها نیز وجود دارند که منجر به بروز این رفتار در نوزادان (حتی کودکانی که کمتر از 4 ماه سن دارند) میشوند. مکیدن انگشتان یا خوردن دست در نوزاد میتواند علامت مثبتی از رشد و تکامل فرزندتان باشد. در واقع نوزاد از زمانی که به دنیا میآید در حال جستوجو و کشف محیط پیرامون خود به سر میبرد. در مسیر این کشف آن ها با اندام بدن خود مواجه می شوند و میفهمند که این اندامها تحت کنترلشان قرار دارند.
از آن جایی که کودکان تا قبل از یکسالگی در مسیر رشد بر دهان خود متمرکز هستند و بیشتر تجارب را از طریق خوردن درک می کنند، هنگامی که با چیز جدیدی مواجه می شوند سریعا آن را در دهان خود می گذارند. حتی هنگامی که توجهشان به دست هایشان جلب می شود نیز آن را در دهان خود می گذارند. برای آشنایی کامل با رشد کودک یکساله کلیک کنید.
آیا خوردن دست در نوزاد می تواند نگران کننده باشد؟
بسیاری از والدین نگران این هستند که فرزندشان در زمان مناسبی به مکیدن و خوردن دست خود پایان ندهد و این رفتار در او باقی بماند. اما پژوهشهایی که در این زمینه انجام شده است نشان میدهد که اکثر نوزادان زمانی که با مهارتهای خود آشنا میشوند به صورت خودبه خود و طبیعی مکیدن انگشتان را کنار میگذارند. نتایج تحقیقات به ما می گوید که این رفتار در حدود 94 درصد از نوزادان از یک سالگی محو میشود و مابقی نیز در بین دو تا چهار سالگی به این رفتار خاتمه می دهند.
اما حتی در کودکانی که خوردن دست را کنار گذاشتهاند در زمان استرس این رفتار باز میگردد و شدت می یابد. این رفتار به خاطر همان کارکرد آرامشبخش مکیدن انگشت در کودکان اتفاق میافتد. اگر شما شاهد این هستید که این رفتار در فرزندتان دوباره بروز پیداکرده یا بیشتر شده برای پیدا کردن علت اضطراب کودک خود ترجیحا با یک روان شناس کودک مشورت کنید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
منبع : خوردن دست در نوزاد
:: برچسبها:
خوردن دست در نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0