ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال کدام ورزشها میباشند؟ ورزش کردن از اقدامات موثر برای درمان کودکان بیش فعال است و در واقع یک امر ضروری برای آنها میباشد. کودکان بیش فعال با ورزش کردن، میتوانند انرژی خود را تخلیه کنند و بر روی حرکاتشان کنترل بیشتری داشته باشند. همینطور ورزش کردن سبب کاهش استرس و افزایش انگیزه در آنها میشود. برای کودکان بیش فعال در جهت تعدیل انتقال دهندههای عصبی، استفاده از داروهای محرک همچون ریتالین تجویز میشود اما لازم است بدانید که ورزش کردن به راحتی میتواند جایگزین درمان دارویی باشد. در ادامه قصد داریم به ورزشهای مناسب برای کودکان بیش فعال بپردازیم. برای آشنایی بهرت با علائم بیش فعالی در کودکان کلیک کنید.
منیع: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال
فواید ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ورزش کردن در کودکان بیش فعال اثراتی مشابه با درمان دارویی دارد که در ادامه آنها را آوردهایم:
- ورزش کردن سبب افزایش جریان خون در مغز میشود و در نتیجه استرس و اضطراب را کاهش میدهد.
- ورزش منظم در کودکان بیش فعال سبب رشد مغز میگردد.
- ترشح انتقال دهندههای عصبی در مغز، سبب افزایش تمرکز در کودکان میشود؛ ورزش کردن باعث ترشح یکی از این انتقال دهندههای عصبی با نام دوپامین میگردد.
- کودکان بیش فعال دارای انرژی زیادی هستند که میتوانند بخشی از آن را از طریق ورزش کردن تخلیه کنند.
- ورزش کردن سبب تقویت عروق خونی در کودکان بیش فعال میشود و آنها راحتتر میتوانند فرآیند تمرکز و تقکر را انجام دهند.
- کودکان بیش فعال میتوانند به واسطه ورزش کردن شادی و نشاط بیشتری را تجربه کنند و همینطور در جهت سلامتی جسمانی خود قدم بردارند.
همینطور لازم است اشاره کنیم که ورزش کردن سبب افزایش اثربخشی داروهای بیش فعالی نیز میگردد.
ورزشهای مناسب برای کودکان بیش فعال
ورزشهای متنوعی وجود دارد که کودکان بیش فعال میتوانند به آن بپردازند؛ اما برخی از ورزشها برای کودکان بیش فعال مناسبتر است. در ادامه به آنها اشاره کردهایم. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان بیش فعالی کودکان کلیک کنید.
1.فوتبال
اغلب کودکان به ورزش فوتبال علاقهمند هستند که بازی کردن آن میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف، تقویت کارکرد قلب و عروق و … شود.
جالب است بدانید افرادی که روزانه فوتبال بازی میکنند، افرادی شاد و پرانرژی هستند. این ورزش از بالا رفتن فشار و قند خون نیز جلوگیری میکند و سبب حفظ سلامت جسمانی بدن میگردد.
2.شنا از ورزش های مناسب کودکان بیش فعال
شنا کردن از دیگر ورزشهای مناسب برای کودکان بیش فعال است. شنا کردن سبب تقویت اندامها و همینطور عضلات بدن میشود و در جهت حفظ استخوان بندی کودکان موثر است.
همینطور شنا کردن سبب بهبود تنفس، افزایش حجم ریهها، منظم کردن الگوی خواب، افزایش اعتماد به نفس، تقویت حس استقلال و … نیز میشود.
لازم است اشاره کنیم محققان بر این عقیده هستند که ورزش شنا علائم بیش فعالی را نیز در کودکان مبتلا به این اختلال کاهش میدهد. اگر فرزند شما از شنا کردن و آب میترسد، سعی کنید با دریافت مشاوره روانشناسی و استفاده از راهکارهای موثر همچون غلبه بر ترس با آب تنی در زیر دوش به او کمک کنید تا بر ترس خود غلبه کند.
3.جودو
جودو سبب افزایش آمادگی جسمانی فرد میگردد و افزایش انعطاف پذیری و قدرت بدنی را به دنبال دارد. همینطور مقاومت دستگاه قلبی و عروقی در کودکانی که ورزش جودو انجام میدهند، افزایش پیدا میکند.
انجام ورزش جودو به صورت منظم و روزانه، سبب افزایش قدرت تمرکز و حافطه در کودکان بیش فعال میگردد و در واقع آنها میتوانند راحتتر از گذشته فعالیتهای روازنه خود را انجام دهند. از دیگر مزیتهای ورزش جودو این است که به ورزشکاران آموزش داده میشود تا به واسطه تمرین ذهنی بر فشارها و مشکلات زندگی غلبه کنند. بنابراین کودکان بیش فعال میتوانند با انجام ورزش جودو در کودکی به درمان بیش فعالی خود کمک کنند و یاد بگیرند در بزرگسالی بهتر زندگی کنند.
4.کاراته از ورزش های مناسب کودکان بیش فعال
از دیگر ورزشهایی که به کودکان بیش فعال کمک میکند تا کنترل بیشتری بر روی کارها و انرژی خود داشته باشند، کاراته است. کودکان بیش فعال با ورزش کاراته خودکنترلی و خود تنظیمی را میآموزند؛ به این معنی که آنها باید در ابتدای حرکتها، به استاد خود تعظیم کنند و سپس برای مدتی بیحرکت بمانند و با تمرکز به حرکات خود ادامه دهند. همین موضوع به معنای افزایش خودتنظیمی در کودکان بیش فعال است.
در صورتی که کودکان بیش فعال به ورزش کاراته علاقهمند باشند و آن را ادامه دهند، شما به وضوح میتوانید اثرات آن را بر روی کودک خود مشاهده کنید؛ چراکه کاراته ضمن اینکه به کودکان اعتماد به نفس میدهد، تمرکز کردن را نیز به آنها میآموزد.
از سویی دیگر در ورزش کاراته فرد باید با نفر دوم به تمرین بپردازد و یاد بگیرد بدون آسیب زدن به طرف مقابل حرکات خود را اجرا کند. همین موضوع به مرور سبب میشود که کودکان بیش فعال پرخاشگری کمتری نسبت به گذشته داشته باشد.
5. ژیمناسیک
ورزش ژیمناستیک با افزایش انعطافپذیری و سرعت عمل در کودکان همراه است و آنها را به انسان های چابکتری تبدیل میکند. تنها نکتهای که وجود دارد این است که ژیمناستیک در سنین کمتر از 9 سال سبب کوتاه ماندن قد میشود، چراکه به محلهای رشد استخوانی فشار وارد کند. جالب است بدانید این ورزش در کودکان با سنین 9 سال به بعد نتیجه عکس دارد و سبب افزایش قد میگردد.
6.ایروبیک
تمامی ورزشهای هوازی همچون ایروبیک، میتواند سبب سوزاندن انرژیهای اضافی در کودکان بیش فعال شود و اثرات مثبتی را بر روی آنها بگذارد. ایروبیک از جمله ورزشهای هوازی است که سبب کارکرد بهتر مغز و بهبود تمرکز ذهنی در کودکان مبتلا به بیش فعالی میگردد.
آیا ورزشهای تیمی برای کودکان بیش فعال مناسب هستند؟
از مزیتهای ورزشهای تیمی این است که روحیه همکاری و همدلی را در کودکان تقویت میکند و به تدریج سبب اجتماعیتر شدن آنها میشود، اما برای کودکان بیش فعال چندان مناسب نیست.
بهترین ورزشها برای کودکان بیش فعال ورزشهایی است که آنها بتوانند طی آن تمرکز کنند. در ورزشهای تیمی مربی نمیتواند بر روی یک شخص تمرکز داشته باشد، به همین دلیل برای کودکان بیش فعال چندان توصیه نمیشود.
لازم است پیرامون ورزش فوتبال که پیشتر اشاره کردیم برای کودکان بیش فعال مناسب است به این نکته اشاره کنیم که این ورزش به دلیل داشتن زمان استراحت کم و حرکت دائم بازیکنان، ضمن تیمی بودن ورزش، برای کودکان بیش فعال مناسب است. پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اختلالات عصبی رشدی را نیز بخوانید.
کدام ورزشها در بهبود بیش فعالی تاثیر کمی دارد؟
برخی ورزشها همچون وزنه برداری، بولینگ، بیسبال و … به دلیل اینکه از ورزشهای کمتحرک میباشند، برای کودکان بیش فعال چندان مناسب نیستند.
شما عزیزان میتوانید برای اینکه به مسیر کودکتان جهت دهید و با انتخاب ورزش مناسب به او کمک کند تا در درمان بیش فعالی خود قدم بردارد، از مشاوره کودک نی نی مایند استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا ورزش کردن به تنهایی میتواند سبب بهبودی کودکان بیش فعال شود؟
ورزش و یا بازی کردن میتواند به عنوان بخشی از روند درمان کودکان بیش فعال باشد؛ در کنار این موضوع نحوه برخورد والدین بسیار اهمیت دارد. بنابراین در صورتی که احساس میکنید در این زمینه نیازمند راهنماییهای بیشتری میباشید، میتوانید از مشاوره تخصصی مرکز ذهن نو بهره ببرید.
کودکان بیش فعال باید روزانه چقدر ورزش کند؟
توصیه میشود کودکان بیش فعال روزانه و به طور منظم روزی یک ساعت ورزش کنند.
منیع: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال
:: برچسبها:
ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال ,
:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0