تا به حال فکر کردهاید که بهترین فاصله سنی بین فرزندان چقدر است؟ اصلا بهترین تعداد فرزند چقدر است؟ این سوالات در ذهن اکثر پدر و مادرها ایجاد میشود. بعضی از والدین معتقدند که فاصله سنی کودکانشان باید کم باشد تا با همدیگر بزرگ شوند. در این باره اختلافات نظرهای زیادی وجود دارد، اکثر روانشناسان میگویند فاصله سنی 3 تا 5 سال معقول است. این میزان تفاوت برای این است که مادر انرژی روحی و جسمانی لازم برای فرزند دوم را داشته باشد. با آگاهی از بهترین تفاوت سنی میان فرزندان و مزایا و معایب فواصل سنی کم و زیاد میتوانید بهترین انتخاب را برای خود و فرزندانتان داشته باشید. مشاوره کودک میتواند در این زمینه به شما کمک کند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع: فاصله سنی بین فرزندان
بهترین فاصله سنی بین فرزندان
یکی از مسائل مهمی که پدر و مادر باید به آن توجه کنند اختلاف سنی است که با فرزندانشان دارند. اگر فاصله زایمانهای پشت سر هم کم باشد، مادر دچار عوارض جبران ناپذیری میشود. اگر مادر در کمتر از سه سال فرزند دومی بیاورد احتمال بروز کم خوبی در مادر و فرزند بیشتر میشود. علائم کم خونی تا قبل از بارداری پیدا نمیشود و در دوران بارداری خود را نشان میدهد. ممکن است کودک زودتر از زمان طبیعی به دنیا بیاید. کودکانی که با فاصله کمتر از سه سال از هم متولد میشوند، دچار کمبود وزن شده و احتمال اختلالات رفتاری، حرکتی و یادگیری در آنها بیشتر است. اگر میخواهید بچه دوم خود را به دنیا بیاورید باید با روانشناس در مورد وضعیت خود صحبت کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین تعداد فرزند را مطالعه کنید.
تصور اشتباه درباره فاصله سنی فرزند
برخی افراد گمان میکنند که الزام سه سال فاصله بین دو بارداری فقط برای خانمهایی است که فرزند اولشان با سزارین به دنیا آمده است در صورتی که رابطهای بین فاصله دو زایمان و نوع زایمان وجود ندارد. مادر باید بعد از زایمان اول با حداقل سه سال فاصله فرزند دوم را به دنیا بیاورد تا از نظر جسمانی تامین شود. این تامین جسمانی سلامت جنین را نیز تضمین میکند. برای تجربه یک بارداری خوب و راحت لازم است که مادر انرژی بدنی خود را تقویت کند. بارداریهای متوالی سبب کاهش سلامت خود مادر و جنین او میشود.
بیشتر بخوانید: روانشناسی کودک
عوارض فاصله سنی زیاد بین فرزند
اگر مادر با فاصله زیاد دو فرزند را به دنیا بیاورد ممکن است در بارداری دوم دچار مشکل شود. افزایش فشار خون، ورم دست و پا و دفع پروتئین از ادرار از جمله خطراتی است که مادر را در دوران بارداری دوم تهدید میکند. با بالا رفتن سن مادر احتمال متولد شدن جنین نارس بیشتر میشود. هر چه سن مادر بالاتر برود قدرت بارداری وی کمتر میشود. اینکه کودکان با اختلاف سنی بالا نمیتوانند با والدین ارتباط و هماهنگی خوبی پیدا کنند امری اثبات شده است. با توجه به این عوارض بعد از 3 تا 5 سال از بارداری اول بهتر است به فکر داشتن نوزادی تازه بیوفتید.
فاصله سنی یک یا کمتر از یک سال بین فرزندان
یک سال فاصله سنی بین فرزندان به معنای داشتن دوستان مشترک، دعوا بر سر وسایل مشترک و همراهی در بزرگسالی میباشد. باید فواید و مضرات این فاصله سنی را با هم در نظر بگیرید. بعضی از زوجها فکر میکنند فاصله سنی یک سال خوب است زیرا کودکان با هم رشد میکنند و آنها چالشهای فرزندان را یک بار برای هر دو فرزند تجربه میکنند. از این جنبه فاصله سنی یک سال میتواند مثبت باشد. البته باید بدانید که تربیت و نگهداری فرزندان با اختلاف سنی 1 سال سختتر از داشتن فرزندان دو قلو است. نیازها و برنامه زمانیای که کودک یکساله دارد با یک نوزاد کاملا متفاوت است. حسادت فرزند اول به فرزند دوم احتمالا کم است اما رقابت بین فرزند اول و دوم بسیار زیاد خواهد بود.
فاصله سنی سه سال بین فرزندان
کودکان در سن سه سالگی خلق و خوی متغیری دارند. معمولا والدین با چالشهای گوناگونی در جهت پاسخ دادن به نیازهای غیرمنطقی فرزند رو به رو میشوند. سه سالگی سن چالش برانگیزی است، در این سن تولد فرزند دوم میتواند همه چیز را سختتر کند. اوضاع زمانی سختتر است که شما در حال آموزش دستشویی رفتن به کودک اول هستید و در کنار او یک نوزاد هم دارید. البته فرزند اول میتواند در کارهای جزئی مانند در آوردن کیف نوزاد شما را یاری دهد. او همچنین میتواند فرزند کوچک را سرگرم کند و خودش با سرگرم کردن او سرگرم شود. در این صورت شما هم زمانی برای استراحت کردن دارید.
فاصله سنی پنج سال بین فرزندان
با فاصله سنی پنج سال کودکان رابطه عمیقی با یکدیگر پیدا نمیکنند. مزیت آن این است که والدین فرصت بیشتری برای رسیدگی به هر دو فرزند دارند. شما قبل از پنج سالگی آنطور که باید به فرزند اولتان رسیدگی کردهاید. حالا میتوانید با خیالی آسوده به پرورش نوزاد خود بپردازید زیرا فرزند اول شما مستقلتر شده است. مسئلهای که در این فاصله سنی بسیار مشهود است حسادت کودک اول میباشد. برای کاهش حسادت فرزندان میتوانید از کمک روانشناس استفاده کنید.
فاصله سنی بیشتر از پنج سال بین فرزندان
در این صورت شما یک کمک و همراه برای تربیت و نگهداری فرزند اول دارید. همچنین بین این دو فرزند هیچ حسادتی وجود ندارد. فرزندان دوم از خواهر و برادر خود میآموزند و حمایتهای زیادی دریافت میکنند. البته اگر فاصله سنی آنها مثلا ده سال باشد دیگر نمیتوانند به خوبی همدیگر را درک کنند. اما در بزرگسالی میتوانند دوستان خوبی برای هم شده و از کمک هم استفاده کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
بهترین فاصله سنی بین فرزندان چقدر است؟
لازم است که بین 3 تا 5 سال بین هر زایمان فاصله بیوفتد. مادر هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی نیاز به ریکاوری دارد. بدن مادر باید قوای جسمانی خود را دوباره تامین کند تا بتواند نوزادی سالم به دنیا آورد.
فرزندکودک
به اشتراک گذاریFacebookTwitterReddItPinterest
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 91002360-021
منبع: فاصله سنی بین فرزندان
:: برچسبها:
فاصله سنی بین فرزندان ,
:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0