کانابیس چیست
نوشته شده توسط : ذهن نو

کانابیس همان گیاه شاهدانه است که مصرف آن به قرن‌ها قبل برمی‌گردد و در مصارف صنعتی و محصولات مخدر استفاده می‌شود. این ماده رایج‌ترین داروی غیر قانونی مورد استفاده در کشورهای غربی است و امروزه مصرف آن در کشور ما نیز پس از الکل و سیگار در میان جوانان رواج بسیاری دارد.

منبع: کانابیس چیست

با این وجود اینکه این ماده بیشتر اوقات به صورت تفننی استعمال می‌شود و میزان استفاده از آن در میان مردان بیشتر از زنان است. با توجه به مصرف روزافزون این ماده مخدر، ضروری است که افراد آگاهی خود را در این زمینه به منظور پیشگیری از اعتیاد افزایش دهند و در صورت اعتیاد به آن، هرچه سریع‌تر برای ترک اقدام نمایند. در ادامه مقاله به بررسی کامل کانابیس‌ها می‌پردازیم.

انواع کانابیس ها

گیاه شاهدانه و کانابیس ها دارای مواد روان‌گردانی است که خلق و خو، ادراک و حواس افراد را تغییر می‌دهد. اصلی‌ترین ماده روان گردان موجود در شاهدانه و فرآورده‌های اصلی آن همچون ماری جوانا و حشیش، ماده‌ای به نام تی.اچ. سی(THC) است.

انواع کانابیس ها

  • ماده مخدر گل یا ماریجوانا
  • حشیش

در ادامه انواع کانابیس‌ها را شرح داده‌ایم.

1. ماری جوانا یا گل

ماری‌ جوانا از برگ و گل گیاه شاه‌دانه به‌دست می‌آید و در بین مصرف‌کنندگان با عنوان وید، گل و یا علف شناخته می‌شود. یک باور اشتباه که در ارتباط با ماری جوانا یا گل وجود دارد این است که این ماده از سایر کانابیس‌ها کم‌خطر‌تر است. اما نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که تنها تفاوت ماری‌جوانا یا گل با سایر موادی که در این دسته قرار دارند در مقدار کمتر تی.اچ.سی است که در‌عین‌حال این مواد قدرت اعتیادآوری بسیار بالایی دارند و مصرف آن‌ها برای مدت کوتاهی باعث وابستگی فرد به این ماده می‌شود.

2. حشیش و روغن حشیش

حشیش را می‌توان قدیمی‌ترین نوع کانابیس‌ در نظر گرفت که از صمغ گیاه شاهدانه به‌دست می‌آید و ظاهری جامد و نرم دارد. این ماده اثراتی مشابه ماری جوانا، علف، شاهدانه و گل دارد. روغن حشیش از راه جوشاندن گل‌ها یا صمغ کانابیس بدست می‌آید و ماده‌ای چسبنده به رنگ قهوه‌ای، قرمز یا سبز است.

میزان تی.اچ.سی. در هریک از گونه‌های کانابیس متفاوت است. معمولاً حشیش قوی‌تر از ماری جوانا است اما روغن حشیش قوی‌ترین نوع از این دسته از مواد محسوب می‌شود. این مواد گاهی با تنباکو مخلوط شده و به شکل سیگار پیچیده می‌شود که به آن سیگاری می‌گویند. کانابیس از طریق پیپ، قلیان یا پایپ هم کشیده می‌شود. گاهی اوقات حشیش فرآوری شده و با مواد خوراکی مثل کیک یا نوشیدنی‌های مثل چای مخلوط می‌شود.

عوارض کانابیس چیست؟

اثراتی که کانابیس در بدن فرد ایجاد می‌کند به نحوه مصرف آن بستگی دارد. استفاده از این مواد به صورت کشیدن آن‌ها یا تدخین، سریع ترین تأثیر‌گذاری را دارد ولی در مصرف خوراکی آن مدت بیشتری طول می‌کشد تا این ماده جذب شده و اثرات خود را نشان دهد.

طبق تحقیقات انجام شده مصرف کانابیس در فرد وابستگی جسمانی شدید به همراه ندارد اما وابستگی روانی شدیدی ایجاد می‌کند و به همین خاطر مصرف آن بعد از مدتی اعتیاد‌آور است. با توجه به وابستگی روانی که در اثر مصرف کانابیس ایجاد می‌شود برای ترک اعتیاد به این مواد بهتر است از یک روانشناس کمک بخواهید. زیرا این اعتیاد روانی باعث وسوسه به مصرف مجدد در فرد پس از سم‌زدایی می‌باشد.

از مهمترین عوارض مصرف کانابیس می‌توان به اضطراب و وحشت‌زدگی اشاره کرد. در اثر استفاده طولانی مدت در عملکرد ریه اختلال ایجاد کرده و باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های دستگاه تنفس می‌شود. استفاده منظم از این ماده موجب آسیب‌های عصب شناختی به ویژه در نوجوانان و جوانان می‌شود. استعمال دود کانابیس موجب تحریک و آسیب سیستم تنفسی شده و مسمومیت مزمن با مصرف این ماده اغلب انگیزه فرد را برای کار و مطالعه کاهش می‌دهد.

مصرف کانابیس و آثار جسمانی و روانی

تأثیری که کانابیس روی فرد می‌گذارد به مقدار، مدت و تعداد موارد مصرف، نحوه مصرف، سن و بیماری‌های جسمی و روانی فرد بستگی دارد. البته تجربه افراد گوناگون از مصرف این ماده متفاوت است. برخی از افراد احساس آرامش و سرزندگی می‌کنند، شوخ طبع و پر حرف می‌شوند و برخی دیگر احساس ترس، اضطراب، نا آرامی و گیجی می‌کنند. مصرف کانابیس در دوزهای پایین ادراک و حواس فرد را اندکی مختل می‌کند.

کسانی که از این دارو استفاده می‌کنند ادعا دارند که صدای موسیقی را بهتر می‌شنوند، رنگ‌ها را درخشان‌تر می‌بینند و حس چشایی، لامسه و بویایی آن‌ها تقویت می‌شود؛ این وضعیت برای برخی لذت بخش خواهد بود ولی برای برخی دیگر ناراحت کننده است.

مصرف بیش از اندازه کانابیس‌ها باعث از دست دادن کنترل، گیجی، بی‌قراری و وحشت‌زدگی می‌شود و ممکن است باعث ایجاد توهم در مصرف‌کننده شود. تأثیرات فیزیکی که این ماده روی فرد می‌گذارد شامل قرمزی چشم‌ها، خشکی دهان وگلو و تحریک سیستم تنفسی است. استفاده از کانابیس‌ها اشتها و ضربان قلب را بالا برده و فشار خون را کاهش می‌دهد لذا سبب خواب آلودگی یا نا‌آرامی فرد می‌شود و این موضوع بستگی به مقدار داروی دریافتی و پاسخ فرد به آن دارد. برخی افراد با وجود مصرف ادعا می کنن به این مواد اعتیاد ندارد،

 

بهترین روش ترک کانابیس چیست؟

بهترین روش ترک کانابیس‌ها حضور در مراکز ترک اعتیاد و استفاده از کمک مشاورین و متخصصین با‌تجربه است. همان طور که در ارتباط با ترک اعتیاد‌ به سایر مواد مخدر نیز گفته می‌شود نکته مهم مشخص کردن علت اصلی اعتیاد است. روانشناسان با شناسایی دلایل زیربنایی اعتیاد، در رفع این دلایل و برنامه‌ریزی مناسب برای ادامه زندگی به شما کمک می‌کنند.

بر اساس ویکی پیدیا کانابیس یکی از رایج ترین و در عین حال غیرقانونی‌ترین مواد مخدر موجود در جهان است. ترک اعتیاد تا حد زیادی به شرایط روحی و جسمی فرد بستگی دارد؛ ممکن است ترک این ماده مخدر از لحاظ جسمی و فیزیکی خیلی سریع‌ انجام شود اما مهم‌تر از آن شرایط روحی و روانی فرد است. چنانچه شرایط و فشار‌های زندگی باعث اعتیاد بوده باشد، اگر تغییر پیدا نکنند احتمال دارد که فرد مصرف کننده پس از ترک بلافاصله به مصرف مجدد آن روی آورد.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سوالات متداول

علائم اعتیاد به کانابیس ها چیست ؟

اعتیاد به کانابیس ها به راحتی با اطلاع از علائم اعتیاد به کانابیس ها و تست ها و کیت اعتیاد قابل تشخیص است که در مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: کانابیس چیست





:: برچسب‌ها: کانابیس چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 بهمن 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: