آیا در مورد روشهای نوین و علمی در درمان اعتیاد به مواد مخدر اطلاعاتی دارید؟ با وجود اینکه امروزه همه متخصصین اعتیاد را به عنوان یک بیماری عود کننده مغزی میشناسند اما بسیاری از افراد آن را تحت عنوان یک “بیماری” در نظر نمیگیرند و از همین رو با روشهای درمانی که برای آن ابداع شده است نیز آشنایی ندارند. همین امر باعث میشود که برای ترک اعتیاد خود یا عزیزانشان از روشهای سنتی و منسوخ شده استفاده کنند که در اکثر موارد به شکست منتهی میشوند. این در حالی است که امروزه روشهای موثری برای ترک اعتیاد وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به درمانهای دارویی و روانشناختی اشاره کرد. جهت آشنایی با جدیدترین و بهترین روش های ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات ییشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
درمان اعتیاد به مواد مخدر
سریع ترین روش درمان اعتیاد به مواد مخدر
ترک اعتیاد به مواد مخدر
مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات
مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.
مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلی- مشاوره تحصیلی
از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها
ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر
اهمیت درمان اعتیاد به مواد مخدر از طریق روشهای علمی
در گذشته اعتیاد تنها به عنوان یک آسیب اجتماعی در نظر گرفته میشد و برای ترک دادن تنها روشهای اجباری و دشوار نظیر قطع ناگهانی مصرف یا بستن فرد به تخت وجود داشت چرا که باور عمومی این بود که با قطع وابستگی جسمانی؛ اعتیاد از بین میرود. اما با پیشرفت علم و افزایش تحقیقات در این حوزه مشخص شد که اعتیاد تنها یک وابستگی جسمانی ساده به مواد نیست بلکه نوعی وابستگی روانی نیز هست که میتواند مشکلات طولانی مدتی را برای فرد به بار بیاورد.
از همین رو بسیاری از افراد با وجود سم زدایی اغلب وسوسه و ولع شدیدی را نسبت به مواد در خود حس میکنند و پس از سپری کردن دوران بسیار سخت پرهیز بازهم دچار لغزش میشوند. امروزه روشهای روان شناختی مختلفی ابداع شدهاند که به افراد کمک میکنند تا بتوانند علاوه بر وابستگی جسمانی بر وابستگی روانی خود غلبه کنند و در نتیجه بتوانند درمان موفقیت آمیزی را تجربه نمایند. همچنین درمانهای دارویی جدیدی که برای ترک اعتیاد به کار گرفته میشوند کمک میکنند تا پس از قطع مواد افراد علائم جسمانی ناخوشایند کمتری را تحمل کنند و از فشارهای بدنی موجود بکاهند.
روش های نوین در درمان اعتیاد به مواد مخدر
همان طور که گفته شد امروزه درمانهای متنوع و گوناگونی برای ترک اعتیاد ابداع شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد. جهت یافتن بهترین روش درمان مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.
1- دارو درمانی
یکی از موانع بسیار مهم برای ترک اعتیاد علائم ناخوشایندی است که پس از قطع مصرف بروز مییابند. این علائم که تحت عنوان سندروم محرومیت از مواد شناخته میشوند میتوانند آنقدر شدید باشند که باعث شوند فرد احساس کند هیچ راهی به جز اعتیاد برایش باقی نمانده و برای فرار از این حالات آزاردهنده مجبور است که دوباره به مواد پناه بیاورد. این مشکل در اعتیاد به مخدرهای افیونی نظیر هروئین، کراک و تریاک بیشتر اتفاق میافتد و علائمی نظیر دردهای عضلانی، دل درد، حالت تهوع و استفراغ را شامل میشود.
خوشبختانه امروزه متخصصین توانستهاند به کمک درمانهای دارویی نظیر ترک اعتیاد با متادون یا داروهای دیگری نظیر بوپرنورفین این مشکل را از میان بردارند. با این حال توجه داشته باشید که برای استفاده از این روشها حتما باید تحت نظر یک متخصص باشید چراکه به دلیل شباهت این داروها به مواد مخدر؛ مصرف نا به جای آنها یا بی توجهی به دستورات پزشک میتواند به اعتیاد جدیدی در شما منجر شود و مشکلات دو چندانی را ایجاد نماید.
2- درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری امروزه به عنوان یکی از موثرترین رویکردهای روان شناختی برای درمان اعتیاد و سایر وضعیتهای روان پزشکی محسوب میشود. در این رویکرد متخصصین سلامت روان تلاش میکنند تا عقاید و باورهای غلطی که در گرایش به مواد تاثیر دارند را شناسایی کرده و باورهای سالم و مناسبی را جایگزین آنها نمایند. همچنین آنها با آموزش مهارتهایی نظیر جرات مندی به بیماران کمک میکنند تا بتوانند الگوهای رفتاری سالمی را در پیش گرفته و از این پس کمتر خود را در معرض موقعیتهای تحریک کننده اعتیاد قرار دهند.
3- بیزاری درمانی از روشهای درمان اعتیاد به مواد مخدر
در بیزاری درمانی در حقیقت از اصول شرطی سازی برای ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده میشود. به این صورت که درمانگر تلاش میکند تا همواره یک محرک ناخوشایند را با مصرف مواد همایند کند. برای مثال مصرف همزمان داروهای تهوع آور با نوشیدن الکل باعث میشود که فرد به مرور نسبت به آن بیزار شده و دیگر تمایلی به ادامه دادن مصرف نداشته باشد.
4- گروه درمانی
گروه درمانی یکی از موثرترین روشهای درمانی برای ترک اعتیاد است چرا که در این روش افراد با تجربیات مشابه در کنار یکدیگر قرار میگیرند و تلاش میکنند تا با بازگو کردن روشهای شخصی خود برای غلبه بر مشکلاتی که در مسیر ترک با آن مواجه شدهاند به یکدیگر کمک کنند. درمانگران در گروه درمانی تلاش میکنند تا موضوعات بحث را هدایت کرده و تنشها یا تعارضهای احتمالی را مدیریت کنند.
5- خانواده درمانی از روشهای درمان اعتیاد به مواد مخدر
امروزه رویکردهای سیستمی در درمان مشکلات روانشناختی از اهمیت بسزایی برخوردارند. در واقع بسیاری از متخصصین بر این باورند که الگوهای رفتاری غلط اغلب در اثر وجود مشکلاتی در کل یک سیستم به وجود میآیند. در نتیجه کل اعضای خانواده، نوع واکنشها و تعاملات آنها میتوانند در پیدایی، تداوم و درمان اعتیاد فرد نقش بسزایی را ایفا کنند. روانشناسان با برگزاری جلسات خانواده درمانی تلاش میکنند که کل اعضای خانواده را در فرایند اعتیاد یک فرد درگیر کنند و به این ترتیب به طور عمیقتری به عوامل موثر در بروز این مشکل بپردازند. جهت آشنایی با درمان تخصصی هر یک از مواد مخدرزیر بر روی آن کلیک کنید.
ترک هروئین
ترک اعتیاد به تریاک
ترک اعتیاد به مرفین
ترک اعتیاد به متادون
ترک اعتیاد به شیره
سوالات متداول
– آیا ترک اعتیاد به صورت سرپایی ممکن است؟
بله، امروزه در بسیاری از موارد ترک اعتیاد به صورت سرپایی و در منزل صورت میگیرد و نیازی به بستری یا قرنطینه وجود ندارد. با این حال همه چیز به شرایط جسمانی و روانی بیمار بستگی دارد. افرادی که مواد را در دوزهای بسیار سنگین مصرف میکردهاند یا افرادی که خانواده حمایتگری ندارند ممکن است برای ترک نیاز به بستری در مراکز درمانی داشته باشند.
منبع : ترک اعتیاد به مواد مخدر
:: برچسبها:
ترک اعتیاد به مواد مخدر ,
:: بازدید از این مطلب : 745
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0