ترک تریاک
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا روش‌های صحیح ترک تریاک را می‌شناسید؟ تریاک یکی از شایع‌ترین مواد مخدر است که وابستگی جسمانی و روانی شدیدی را برای شخص مصرف کننده به وجود می‌آورد. اعتیاد تاثیر بسیار زیادی بر تمام ابعاد زندگی فرد و خانواده او می‌گذارد به همین دلیل بسیاری از افراد و خانواده‌هایشان به دنبال راهی مطمئن برای ترک تریاک می‌گردند. روش‌های غیر اصولی ترک با وجود کم هزینه بودن، انرژی بسیار زیادی از فرد می‌گیرند و در اکثر موارد نیز شکست می‌خورند. به همین دلیل ضروری است که افراد از روش‌های صحیح ترک آگاه باشند و با کمک یک فرد متخصص گامی در جهت ترک اصولی و بازگشت به زندگی بردارند. در ادامه مقاله به بررسی کامل راه‌های ترک تریاک می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تریاک چیست کلیک کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

ترک تریاک

بهترین روش ترک اعتیاد تریاک

ترک اعتیاد به تریاک

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

 

روش های ترک تریاک 

برای ترک این ماده، راه‌های متفاوتی وجود دارد که با توجه به وضعیت فرد مورد استفاده قرار می‌گیرد و در هر شخص متفاوت است. انواع روش‌های ترک تریاک عبارتند از:

1. دارو درمانی

مصرف داروهایی نظیر شربت تریاک، نالوکسن، اپیوم یا B2 راه دیگر ترک این ماده هستند که باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد زیرا امکان دارد که مصرف بدون نظر پزشک منجر به پیامدهای جبران ناپذیری برای شخص شود. امروزه به اشتباه استفاده از متادون به عنوان ماده‌ جایگزین تریاک رایج شده است در حالی که متادون اعتیادآور بوده و استفاده خود سرانه یا قطع آن بدون نظارت پزشک توصیه نمی‌گردد. ممکن است مصرف خوسرانه این دارو عوارض خطرناکی برای شخص داشته باشد چرا که بعد از درمان به متادون اعتیاد پیدا می‌کند و در بهترین حالت تحت نظر متخصص فقط وابستگی جسمی‌اش با این دارو رفع می‌گردد ولی وابستگی روحی و روانی به تریاک را باید با راه‌های پزشکی دیگر درمان کرد.

2. سم زدایی

سم زدایی شیوه جدیدی برای ترک تریاک می باشد. در این روش فرد با استفاده از دارو بیهوش می‌شود و سپس داروهایی به او تزریق می‌شود که به مخدرهای موجود در مغز چسبییدع و آن‌ها را از بین می‌برند. پس از سم زدایی فرد با توجه به شدت اعتیاد، دوره مشخصی دارو دریافت می‌کند تا بدن به طور کامل سم‌زدایی شود. 

3. مراکز ترک اعتیاد

در این شیوه شخص مصرف کننده در مراکز ترک اعتیاد بستری می‌شود. تمام مراحل درمان تحت نظر پزشک صورت می‌گیرد و اگر شخص مصرف کننده به دارو، پزشک، پرستار و روانکاو نیاز داشته باشد همگی قابل دسترس هستند. از طرفی به دلیل اینکه شخص در یک محیط حفاظت شده قرار می‌گیرد، دسترسی وی به تریاک کمتر خواهد شد. ضمن اینکه اکثر مراکزی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند، باعث ایجاد تاثیر عکس در مسیر درمان می‌شوند به همین علت ضروری است که در انتخاب مراکز دقت نمایید.

4. گروه درمانی

در این روش افرادی که ترک کرده‌اند و یا در حال ترک هستند با یکدیگر ملاقات کرده و تجربیات خود را هم به اشتراک می‌گذارند. این روش بسیار موثر است چراکه افراد با یکدیگر همدلی کرده و متوجه می‌شوند که افراد دیگری نیز مانند خودشان وجود دارند که در فرایند ترک موفق شده و به زندگی بازگشته‌اند. 

روش‌های نادرست ترک تریاک

علاوه بر روش‌های اصولی و صحیح، راه‌های دیگری نیز برای ترک وجود دارد اما این روش‌ها اصولی نیستند و امکان بازگشت بعد از ترک وجود دارد و حتی ممکن است فرد در حین ترک نیز با مشکل مواجه شود. برای آشنایی با روش های درمان اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید. این روش‌ها عبارتند از:

1. ترک تریاک به شیوه سنتی

در این شیوه شخص مصرف کننده مصرف تریاک خود را روز به روز پایین می‌آورد و کم کم با سپری شدن زمان آن را به صفر می‌رساند. این شیوه رایج ترین روش در ترک تریاک محسوب می‌شود. در شیوه سنتی به دلیل عدم درمان وابستگی روانی، احتمال بازگشت به مصرف مواد وجود دارد. به همین دلیل بهتر است که تحت نظر مشاور برای درمان اقدام نمایید که با استفاده از شیوه روان درمانی از احتمال بازگشت به مصرف مواد پیشگیری می‌کنند.

2. ترک ناگهانی

در این شیوه شخص مصرف کننده بدون هیچ گونه جایگزینی و به طور ناگهانی تصمیم به ترک می‌گیرد که به آن روش یابوبی نیز گفته می‌شود. ترک ناگهانی تریاک عوارض خطرناکی مانند صرع همراه با تشنج و غش، حمله قلبی، سکته، توهم و هذیان را دارد و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

3. ترک تریاک در خانه

یکی دیگر از راه‌های غیر اصولی، ترک در منزل است. در این روش، ترک تریاک بدون بستری شدن و بیرون از محیط کلینیک صورت می‌گیرد و به یکی از درمان‌های اعتیاد سرپایی مشهور است. معمولا اشخاصی که دوز پایینی از تریاک را مصرف می‌کنند این شیوه را انجام می‌دهند. این روش نیز با توجه به عدم سم زدایی روان، امکان بازگشت دارد و بهتر است درمان تحت نظر دکتر متخصص یا روان پزشک صورت بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید. 

علائم ترک تریاک

ترک این ماده با دردهای جسمانی و فشارهای روانی همراه است. در زیر علائم جسمانی و روانی ترک را نام برده‌ایم :

_دردهای عضلانی و مفاصل

_آشفتگی و اضطراب

_احساس بی قراری

_تعریق، لرزش و سردرد

_مشکلات خواب

_مشکلات گوارشی نظیر درد شکم، حالت تهوع، اسهال و استفراغ

توجه نمودن به روح و روان در ترک تریاک 

معمولا نیاز جسمی شخص مصرف کننده مورد توجه قرار دارد اما بهتر است بدانید اعتیاد به این ماده مخدر صرفا جسمی نیست و روح و روان شخص را نیز درگیر می‌کند. اگر بار روانی ترک نادیده گرفته شود منجر به بازگشت اعتیاد می‌شود.

حتی اگر مصرف کننده تصمیم به ترک بگیرد پس از سم زدایی و پاکی، باز هم به سمت مصرف تریاک کشیده خواهد شد چرا که هیچگونه حمایت و درمان روانشناختی برای وی صورت نگرفته است. درمان روانشناختی منجر به بالا رفتن اعتماد به نفس و بدست آوردن مهارت در شخص می‌شود.

نقش خانواده در ترک تریاک

شخص مصرف کننده برای ترک به حمایت و صبوری کل اعضای خانواده احتیاج دارد زیرا ترک یک ماده اعتیادآور، زمان و انرژی بسیار زیادی از فرد می‌گیرد. حمایت کردن و انگیزه دادن به مصرف کننده از جانب خانواده‌اش می تواند تا حدود زیادی در فرایند ترک به شخص کمک کند. خانواده‌ها می توانند برای کسب اطلاعات و مهارت در شیوه برخورد با شخص مصرف کننده و بالا بردن حمایت‌هایشان به مشاوره خانواده درمانی و کلاس‌های آموزشی که در خصوص اعتیاد است، شرکت نمایند.

اهمیت خدمات روانشناسی در ترک تریاک

روانشناس‌ها با انجام گفتگو انگیزشی در ابتدای ترک، ارائه راه‌های عملی برای مقابله با وسوسه مصرف تریاک و پیشگیری از بازگشت اعتیاد به شخص کمک می‌کنند. همچنین روانشناس‌ با بررسی عاملی که باعث ایجاد اعتیاد در شخص شده و با حل آن‌ها باعث موفقیت بیشتر در ترک کردن بیمار می‌شوند. یافتن ریشه اعتیاد می‌تواند عامل بسزایی در جلوگیری از مصرف تریاک باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق تلفن _ تماس بگیرید.

 

منبع : ترک اعتیاد به تریاک

 




:: برچسب‌ها: ترک تریاک ,
:: بازدید از این مطلب : 768
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 مهر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: