قرص تریازولام یکی از انواع داروهای آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب برای درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز میشود. از آنجایی که همه بنزودیازپینها قابلیت اعتیادآوری جسمی و روانشناختی را دارند، مصرف آنها حتما باید طبق تجویز و نظارت متخصص باشد. در بسیاری از موارد بیخوابی یا مشکلات اضطرابی بدون داروهای اعصاب و به کمک روان درمانی قابل بهبودی هستند. از همین رو باید در وهله اول از یک روانشناس کمک بگیرید. در صورتی که مصرف دارو الزامی باشد، روانشناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی تریازولام ارائه کردهایم. برای آشنایی با سایر داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.
منبع : قرص تریازولام
قرص تریازولام چیست و برای چه تجویز می شود؟
تریازولام نوعی داروی آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب در درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز میشود. این دارو به بیماران کمک میکند تا سریعتر به خواب روند، کمتر از خواب بپرند و مدت طولانیتری را در خواب بگذرانند. از این دارو معمولا برای درمانهای کوتاه مدت در دورههای 1 الی 2 هفتهای استفاده میشود. اگر بی خوابی پس از این مدت بهبود پیدا نکرد، باید برای ادامه یا قطع مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.
در نظر داشته باشید که بنزودیازپینها همگی قابلیت اعتیادآوری دارند. در نتیجه هرگونه مصرف سرخود آنها ممنوع است. اگر دچار مشکلات خواب، تنش و استرس هستید، پیش از مصرف دارو حتما با متخصص روانشناس مشورت نمایید. در بسیاری از موارد روانشناس با روشهای غیردارویی و در جریان رواندرمانی به شما کمک میکند تا بهبودی را تجربه نمایید. در صورتی که دریافت دارو ضروری باشد روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد.
دوز مصرف قرص تریازولام
دارویتریازولام در دوز های 0/25 و 0/125 میلی گرم تجویز میشود. عموما برای بازه زمانی کوتاه مدت 7 تا 10 روز تجویز میگردد و مصرف طولانی مدت آن توصیه نمیگردد. تا جایی که به دلیل عوارض جانبی آن برخی کشورها مدتها فروش آن را ممنون اعلام کردند. با این حال برای برخی اختلالات مثل بیخوابی همچنان تجویز میشود. پس طبق دستور متخصص از دارو استفاده کنید. 15 الی 30 دقیقه تا اثر دارو طول میکشد و تا 6-7 ساعت در بدن باقی خواهد ماند.
عوارض جانبی مصرف تریازولام
مصرف تریازولام همانند هر دارویی دیگری به طور بالقوه احتمال بروز برخی عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت. با این حال همه کسانی که از این دارو استفاده میکنند دچار عوارض جانبی نمیشوند. از جمله رایجترین عوارض مصرف تریازولام میتوان به سرگیجه و بروز برخی ناهماهنگیهای حرکتی اشاره کرد. اگر این علامت پس از گذشت چند روز ادامه پیدا کرد یا پایدار ماند حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین استفاده از تریازولام میتواند منجر به خواب آلودگی مفرط شود. اگر در طول روز بیش از حد چرت میزنید این موضوع را با متخصص در میان بگذارید. در این شرایط شاید لازم باشد دوز دارو مورد ارزیابی قرار گرفته و مجددا تعیین شود. اگر در پی مصرف تریازولام دچار عوارض جدی خاصی نظیر بروز مشکلات حافظه، افسردگی، افکار خودکشی، توهم، گیجی، بیقراری، اضطراب و پرخاشگری شدید سریعا با پزشک خود تماس گرفته و در مورد ادامه یا قطع مصرف دارو با او مشورت نمایید.
نکاتی که هنگام مصرف تریازولام باید به آن ها توجه کنید
اگر پزشک به شما تریازولام تجویز کرده لازم است قبل از مصرف حتما به نکات زیر توجه نمایید:
- اگر به داروهای بنزودیازپینی نظیر آلپرزولام یا دیازپام حساسیت دارید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- در صورت داشتن سابقه هرگونه آلرژی موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت دچار بودن به بیماریهای کبدی، کلیوی، مشکلات ریوی و هرگونه مشکل روانشناختی نظیر افسردگی یا اضطراب این مسئله را به پزشک اطلاع دهید.
- در صورتی که سابقه اعتیاد در خانوادهتان وجود دارد این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- از آنجایی که این دارو باعث خواب آلودگی میشود، پس از مصرف از انجام فعالیتهایی نظیر رانندگی که به سطح بالای هشیاری نیاز دارند خودداری کنید.
- از مصرف همزمان این دارو با مواد مخدر یا الکل خودداری کنید.
- قبل از انجام عمل جراحی یا هنگام مراجعه به دندانپزشک متخصص را در جریان مصرف تریازولام قرار دهید.
تداخلات داروی با قرص تریازولام
مصرف همزمان برخی داروها با تریازولام میتواند بر متابولیسم دارو تاثیر گذاشته و یا منجر به افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شوند. از جمله این داروها میتوان به سدیم اکسی بات، داروهای ضدافسردگی نظیر فلوکستین و پاروکستین، برخی از آنتی بیوتیکها مثل اریترومایسین، سایر داروهای ضداضطرابی نظیر لورازپام، آلپرزولام و داروهایی که در درمان ایدز به کار میروند اشاره کرد.
درمان های جایگزین با تریازولام
همان طور که گفته شد از قرص تریازولام بیش از هرچیز در درمان بی خوابی استفاده میشود. از آنجایی که داروهای ضد اضطرابی عوارض جانبی مختلفی دارند و برای بدن وابستگی جسمانی ایجاد میکنند اکثر متخصصین قبل از تجویز آنها توصیه دارند که ابتدا از درمانهای غیردارویی کمک بگیرید.
برای مثال در روان درمانی روانشناس با کمک تکنیکهای خود آرام سازی نظیر ریلکسین، مدیتیشن، تکنیکهای تنفسی و ذهن آگاهی به شما کمک میکند تا سطح تنشهایتان را کاهش داده و به این ترتیب شبها خواب راحتتری داشته باشید. در صورتی که این درمانها اثر بخش نبوده یا سطح اضطرابتان بسیاربالا باشد، آن وقت درمانگر استفاده از داروها را مد نظر قرار میدهد. نکته قابل توجه اینجاست که درمانهای روان شناختی و غیردارویی معمولا اثربخشی پایدارتری دارند در حالی که بی خوابی پس از قطع دارو در اکثر موارد مجددا با شدت بیشتری بروز مییابد.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی و اضطراب میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا مصرف تریازولام در دوران بارداری مجاز است؟
تریازولام ممکن است منجر به آسیب به کودک در دوران جنینی بشود. از همین رو برای مصرف این دارو هنگام حاملگی حتما باید زیر نظر متخصص قرار داشته باشید.
آیا تریازولام اعتیاد آور است؟
همه داروهای آرام بخش بنزودیازپینی قابلیت ایجاد ایجاد وابستگی را دارند. از همین رو هرگونه مصرف سرخود آن ها میتواند به اعتیاد بیانجامد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
قرص تریازولام ,
:: بازدید از این مطلب : 484
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0