بیماری سوزاک یکی از انواع بیماری های جنسی است که از طریق رابطه واژینال، مقعدی و دهانی میتواند منتقل شود. در صورتی که زنان باردار دچار این بیماری باشند، هنگام زایمان به نوزاد خود نیز منتقل میکنند. البته خطرات دیگری نیز برای نوزاد به همراه دارد که در ادامه شرح دادهایم. معمولا کسانی که روابط متعدد و پرخطر دارند، به سوزاک مبتلا میشوند، اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود درمانهای موثری وجود دارد. علائم سوازک در زنان و مردان متفاوت است و گاه حتی امکان نهفته بودن علائم وجود دارد. بنابراین پیشگیری از سوزاک اهمیت زیادی دارد. در ادامه به طور کلی به تمام ابعاد بیماری سوزاک پرداختهایم.
منبع : بیماری سوزاک چیست
بیماری سوزاک
سوزاک (Gonorrhea) نوعی بیماری مقاربتی (جنسی) است که با انتقال باکتری به نام نایسریا گونوروه بروز پیدا می کند. این بیماری بیشتر نقاط گرم و مرطوب بدن را درگیر میکند و عفونت را معمولا در این مناطق به وجود میآورد:
- چشمها
- گلو
- مجاری ادراری
- واژن
- آلت تناسلی مردانه
- مقعد
- رکتوم (قسمتی از روده که با مقعد در ارتباط است)
- رحم زنان
پیشگیری و انتقال سوزاک
بیماری سوزاک از طریق رابطه جنسی واژینال، اورال (دهانی) و مقعدی منتقل میشود. در صورتی که از کاندوم استفاده شود، تا حد زیادی از انتقال بیماری جلوگیری میشود. کسانی که روابط متعدد دارند و از کاندوم استفاده نمیکنند، بیشتر در معرض خطر و انتقال بیماری هستند. تزریق مواد با سوزن مشترک خطر انتقال بیماری سوزاک را بالا میبرد.
برای پیشگیری از این نوع بیماری بهتر است در هنگام رابطه جنسی از وسایل محافظت کننده مثل کاندوم استفاده کنید. علاوه بر این بهتر است از رابطه با شرکای جنسی متعد به شدت پرهیز کنید چرا که این عمل شما را در خطر ابتلا به سوزاک و دیگر بیماری های مقاربتی قرار می دهد. برای آشنایی با سایر بیماری های مقاربتی کلیک کنید.
علائم و نشانه های بیماری سوزاک
علائم سوزاک معمولا از 48 ساعت تا دو هفته پس از رابطه جنسی آلوده خودشان را نشان می دهند. با این حال برای برخی افراد نشانه ها هرگز ظاهر نخواهد شد اما ناقل بیماری هستند. در ادامه شایعترین نشانه های بروز بیماری سوزاک را در زنان و مردان بیان کردهایم.
علائم سوزاک در مردان
- ادرار بی اختیار و مداوم
- سوزش و درد ناحیه تناسلی
- خارش
- التهاب و قرمزی آلت تناسلی
- ترشح موادی چرک مانند از آلت تناسلی به رنگهای سفید یا سبز
- تورم و درد بیضه
علائم سوزاک در زنان
- تغییر رنگ و مقدار ترشحات واژنی
- دوران قاعدگی سخت
- لکه بین یو خون ریزی مداوم
- درد و سوزش واژن هنگام ادرار و رابطه جنسی
- درد زیر شکم
- تکرار ادرار یا ادارد بی اختیار
- تب
علائم سوزاک مقعدی
- ترشحات مقعد
- درد مقعد
- خلط در مدفوع
- التهاب و قرمزی مقعد
سوزاک بدون علامت
سوزاک در بدن برخی از افراد هیچ علامتی ندارد، اما به شریک جنسی منتقل میشود. بیشتر بیماران مبتلا به سوزاک که هیچ علامتی را از خودشان نشان نمیدهند، از طریق رابطه اورال (دهانی) به سوزاک گلو مبتلا شدهاند.
به هر حال چه علامتی از بیماری داشته باشید و چه نداشته باشید، اگر تشخیص داده شد که شما یا شریک جنسی تان به سوزاک مبتلا هستید باید تحت درمان و قرنطینه جنسی قرار بگیرید.
درمان بیماری سوزاک
خوشبختانه سوزاک به راحتی قابل درمان است. اگر پس از مشاهده اولیه علائم سوزاک به پزشک مراجعه کنید و پزشک وجود بیماری سوزاک را تایید کند، فرایند درمانتان آغاز خواهد شد.
احتمالا پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد و با مصرف آنتی بیوتیک میتوانید سلامت دوباره خود را به دست آورید. فقط لازم است به چند نکته در فرایند درمان بیماری سوزاک توجه داشته باشید:
یک. روند درمانی را با صبر و دقت کامل طی کنید یعنی تمام توصیههای پزشک را جدی بگیرید و داروهای خود را به طور کامل مصرف نمایید.
دو. شریک جنسی شما نیز باید تحت درمان قرار بگیرد.
سه. تا انتهای فرایند درمان و تا زمانی که پزشک به شما اجازه بدهد نباید به سمت رابطه جنسی بروید. نگران نباشید این دوره خیلی طولانی نخواهد بود، بیشتر پزشکان یک هفته پس از شروع مصرف آنتی بیوتیک به شما اجازه خواهند داد که زندگی جنسی خود را دوباره از سر بگیرید.
چهار. محض اطمینان خاطر و سلامتی خودتان باید شش ماه پس از درمان کامل دوباره چکاپ شوید.
عوارض عدم درمان بیماری سوزاک
اگر سوزاک مورد درمان قرار نگیرد و وارد خون شود ممکن است شما را به مشکلات زیادی دچار خواهد کند مثل: آرتروز واکنشی، آسیب دریچه قلبی ، طناب نخاعی، عفونت در قشر مغز و… علاوه بر این سوزاک درمان نشده میتواند به زنان و مردان آسیبهای متفاوتی بزند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.
عوارض عدم درمان سوزاک در زنان
- مشکلات بارداری
- بیماری التهاب لگن
- آسیب به دستگاه تولید مثل زنانه (رحم، تخمدان)
- زخم و انسداد در لوله های فالوپ
- بارداری نا به جا یا خارج از رحم
- انتقال سوزاک توسط مادر در فرایند زایمان به کودک و کوری بچه
عوارض عدم درمان سوزاک در مردان
- عفونت بیضه
- کاهش توان باروری یا ناباروری کامل
- زخم لوله های ادارار
- آبسه آلت
برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل جنسی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
چطور می توان از ابتلا به سوزاک پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری این موراد را مورد توجه قرار دهید: شریک جنسی واحد داشته باشید، از وسایل محافظتی مانند کاندوم استفاده کنید، رفتارهایی که ریسک روابط جنسی خارج از چارچوب را افزایش میدهند ترک کنید مثلا مست کردن و اعتیاد.
آیا ممکن است پزشک نتواند سوزاک را در بدن من تشخیص دهد؟
بیماری سوزاک شباهت زیادی با عفونت های واژینال دارد و متاسفانه به همین دلیل ممکن است توسط پزشک به اشتباه تشخیص داده شود. عدهای از پزشکان زنان این بیماری را با عفونت های متداول زنانه اشتباه می گیرند به همین دلیل ممکن است روند درمان را منحرف نمایند.
سوزاک چگونه تشخیص داده می شود؟
سوزاک از سه طریق قابل تشخیص است:
اگر سوزاک واژن یا مجاری اداری شما را درگیر کرده باشد با آزمایش ادرار تشخیص داده میشود.
اگر سوزاک مقعد یا گلوی شما را درگیر کرده باشد با آزمایش سوآب تشخیص داده میشود.
اگر سوزاک وارد خون شما شده باشد با آزمایش خون تشخیص داده میشود.
آیا در زمان ابتلا به سوزاک و کامل نشدن فرایند درمان می توان رابطه غیر واژینال برقرار کرد؟
خیر چون بیماری سوزاک یک نوع بیماری مقاربتی است که از طریق رابطه جنسی اورال(دهانی) و مقعدی نیز انتقال می یابد.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
بیماری سوزاک چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0