آیا از ویژگیهای پدر خوب بودن اطلاع دارید؟ شاید به مانند خانمها آقایان آرزوی بچهدار شدن نداشته باشند، اما هر مردی بعد از تولد فرزندش احساس متفاوت پدر شدن را درک میکند. گاه پدران برای آنکه بتوانند این وظیفه را به بهترین نحو انجام دهند، دچار افراط و تفریطهایی میشوند که به جای کمک به تربیت و رشد فرزندشان موجبات آسیب او را فراهم میکنند. بنابراین به پدران نیز توصیه میشود حتما دانش خود را در ارتباط با فرزندانشان افزایش دهند و تمام مسئولیت فرزندپروری را به عهده مادر نگذارند. برای آشنایی با نقش پدر در تربیت فرزندان کلیک کنید.
منبع : پدر خوب بودن به چه پیش زمینه هایی نیاز دارد
پدر خوب بودن چه اهمیتی دارد؟
در بیشتر توصیههای تربیتی متخصصان و کارشناسان به رفتار مادران تمرکز میکنند و در این میان تا حد زیادی نقش پدران نادیده گرفته میشود. این در حالی است که نحوه پاسخ دهی پدران به نیازهای هیجانی فرزندان میتواند در نحوه شکل گیری عقاید، باورها و احساسات آنها نقش بسیار تاثیرگذاری داشته باشد.
برای مثال بررسیهای روانشناسی نشان میدهند دریافت حمایت کافی از جانب پدر در دوران رشد به افزایش اعتماد به نفس فرزندان کمک میکند و سلامت روان آنها را در جنبههای مختلف بالا میبرد. در همین راستا بسیار اهمیت دارد که پدران نیز با توصیههای تربیتی آشنا باشند و بتوانند نقش فعالی در پرورش فرزند خود ایفا کنند. برای آشنایی بیشتر با مباحث آموزش پدر و مادر کلیک کنید.
پدر خوب بودن چه ویژگی هایی دارد؟
برای آنکه بتوانید پدر خوبی برای فرزند خود باشید لازم است در این زمینه آموزش ببینید و مهارتهای لازم را در خود ایجاد کنید. در ادامه از منظر روانشناسی به ارائه چند راهکار برای ایفای نقش یک پدر خوب پرداختهایم. در صورتی که در اعمال ویژگیهای زیر دچار دشواری شدهاید، حتما از خدمات مشاوره کودک استفاده بفرمایید.
1- سلامت و منفعت فرزند خود را در اولویت قرار دهید
پس از اینکه فرزند شما به دنیا میآید باید بتوانید روحیه فداکاری و تعهد را در خود تقویت کنید. در همین راستا لازم است همیشه سلامت و منفعت فرزندتان را در اولویت قرار دهید و عادتهای نادرست خود را کنار بگذارید. برای مثال ممکن است تا قبل از به دنیا آمدن کودک بتوانید هرجایی سیگار بکشید یا رفتارهای تغذیهای نامناسبی داشته باشید. اما پس از تولد فرزندتان باید بتوانید عادات خود را تغییر داده و رفتارهای بالغانهتری از خود نمایش دهید. چرا که انجام کارهایی نظیر سیگار کشیدن به سلامت جسمانی کودک آسیب میرساند و از منظر روانشناختی نیز الگو برداری منفی خواهد کرد.
2- منبعی برای احساس امنیت و مراقبت باشید
یک پدر خوب با مراقبت درست و به جا احساس امنیت را در فرزند خود ایجاد میکند. در همین راستا لازم است که همواره به فرزندتان نشان دهید از او حمایت میکنید و تحت هر شرایطی در کنار او خواهید ماند. حمایت و مراقبت شما باید نامشروط باشد. برای مثال اگر کودک کار بدی انجام داد به او نگویید که دیگر پدر او نیستید یا مراقبت خود را قطع خواهید کرد. این کار احساس اضطراب زیادی را به بچهها منتقل میکند و میتواند زمینه ساز بروز آسیبهای روان شناختی مختلف در آنها شود.
3- برای پدر خوب بودن زمانهای مشترکی را با فرزندتان بگذرانید
بسیاری از پدرها زمان به خصوصی را برای بودن در کنار فرزندشان اختصاص نمیدهند و همه وظایف را به مادر محول میکنند. همین امر باعث میشود که از کودکی صمیمیت چندانی بین پدر و کودک شکل نگیرد. برای تقویت ارتباط والد فرزندی لازم است زمانهای مشترکی را با فرزندتان بگذارنید. در این زمان میتوانید به انجام یک بازی بپردازید یا فعالیتهایی نظیر خواندن کتاب یا دیدن یک برنامه کودکانه را در برنامه خود قرار دهید.
4- عواطف خود را نشان دهید
بسیاری از مردان از ابراز احساسات و هیجانات خود میهراسند و فکر میکنند اگر عواطفشان را به کودک نشان دهند جذبه خود را نزد او از دست میدهند. این در حالی است که فرزندان تنها به پرورش احساس دلبستگی با مادر نیاز ندارند و برقراری رابطه عاطفی با پدر نیز در سلامت روان آنها تاثیر میگذارد. در نتیجه لازم است که تلاش کنید گاهی اوقات در مورد احساس محبتی که به فرزندتان دارید صحبت کنید یا با انجام اعمالی نظیر در آغوش کشیدن و نوازش دوست داشتن خود را نشان دهید.
5- رفتار خوبی با همسرتان داشته باشید
یکی از مهمترین خصوصیات یک پدر خوب این است که بتواند رفتار شایستهای با همسر خود داشته باشد. چرا که پدر به عنوان یکی از مهمترین الگوهای زندگی کودک میتواند در رفتار او با مادرش نقش بسزایی داشته باشد. همچنین بدرفتاری با مادر با تاثیرگذاری در خلق او منجر به تجربه تنش و اضطراب زیادی در کودک شده و زمینه بروز انواع مشکلات روانی را فراهم میکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا رابطه پدر و فرزند در دوران نوجوانی قابل بهبودی است؟
بله، در جلسات مشاوره کودک و نوجوان میتوانید از یک درمانگر برای حل مشکلات و ارتقای کیفیت روابط خود کمک بگیرید.
آیا اختلاف پدر با مادر میتواند در رابطه او با فرزند تاثیر بگذارد؟
در شرایطی که پدر و مادر رابطه خوبی ندارند کودکان اغلب احساس اضطراب کرده و نوعی دوگانگی را در درون خود تجربه میکند. این مسئله رابطه والد فرزندی را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.
منبع : پدر خوب بودن به چه پیش زمینه هایی نیاز دارد
:: برچسبها:
پدر خوب بودن به چه پیش زمینه هایی نیاز دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0