اضطراب و احساس بی قراری
نوشته شده توسط : ذهن نو

دل‌شوره، احساس بی قراری و اضطراب ازجمله احساساتی هستند که همه افراد در طول زندگی بارها تجربه می‌کنند. بااین‌حال برخی از افرادی که درگیر بیماری‌های اضطرابی هستند، این احساسات را با شدتی غیرقابل‌تحمل و در اکثر ساعات روز تجربه می‌کنند. این موضوع می‌تواند باعث کاهش بهره‌وری فرد در مسائل شغلی و تحصیلی باشد. همچنین اضطراب باعث بروز مشکلات جسمی بسیاری ازجمله بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. به همین خاطر درصورتی‌که دل‌شوره و احساس بی‌قراری را تجربه می‌کنید بهتر است از یک روانشناس برای درمان آن کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کنترل استرس و اضطراب کلیک کنید.

 

منبع :  اضطراب و احساس بی قراری

 

 

 

اضطراب و احساس بی قراری چگونه بر هم تاثیر می گذارند؟

اضطراب یک احساس تشویش و نگرانی درونیست که بسیاری از مواقع فرد دلیلی برای آن پیدا نمی‌کند و معمولاً با نشانه‌هایی نظیر تپش قلب، تند شدن تنفس و یا لرزش در دست‌وپا خود را نشان می‌دهد. بااین‌حال برخی افراد نیز ممکن است هیچ نشانه اضطرابی را در حالت عادی تجربه نکنند. بی قراری در این افراد معمولاً خود را به‌صورت بیماری‌های جسمی مانند میگرن، فشارخون و یا کاهش سطح ایمنی نشان می‌دهد. بعضی افراد به‌ویژه کودکان نیز در حین تجربه اضطراب متوجه هیجانات خود نمی‌شوند و معمولاً بی‌قراری یا پرخاشگری از خود نشان می‌دهند.

با توجه به اینکه بی قراری باعث کاهش توانایی فرد برای فعالیت در سطح اجتماع می‌شود و همین‌طور با توجه به آسیب‌هایی که برای سلامت جسمی و روانی فرد ایجاد می‌کند، بهتر است برای درمان آن اقداماتی صورت بگیرد. بی‌توجهی به درمان اضطراب می‌تواند باعث شدیدتر و یا مزمن شدن این اختلال در فرد شود و مشکلات بسیاری را برای وی و اطرافیان او ایجاد نماید. به همین خاطر بهتر است اقداماتی را برای درمان چنین شرایطی در نظر بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم اضطراب کلیک کنید. 

 

تماس با مشاور

دلایل بروز اضطراب و احساس بی قراری

اضطراب پدیده‌ای چندبعدی است که معمولاً تحت تأثیر جسم، روان و محیط اجتماعی فرد ایجاد می‌شود. اختلال در هر یک از این سه زمینه می‌تواند باعث بروز بیماری‌های اضطرابی در فرد شود و درنتیجه چنانچه مشکل در بیش از یکی از این سه زمینه وجود داشته باشد، احتمال بروز و همین‌طور شدت بی قراری در فرد افزایش پیدا می‌کند. ازجمله دلایل بروز بی قراری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. اضطراب به‌عنوان کارکردی سازگارانه

یکی از مهم‌ترین کارکردهای اضطراب این است که بروز خطری را به فرد گوشزد کرده و شرایط جسمی و روحی او را برای بقا در شرایط خطر آماده سازد. برای مثال هنگامی‌که فرد مورد تهاجم قرار می‌گیرد، اضطراب به وی کمک می‌کند تا از طریق رفتارهایی مانند فرار کردن خود را از مهلکه دور کند. البته باید به این موضوع توجه داشت که بیماری‌های اضطرابی نشانه کژکاری در سیستم جسمی و روانی فرد هستند و کارکرد سازگارانه‌ای را به همراه ندارند.

2. مشکلات فیزیولوژیک

وجود اختلال و آسیب در بخش‌هایی از مغز که وظیفه کنترل اضطراب را بر عهده دارند یکی از دلایلی است که باعث افزایش احساس بی قراری می‌شود. افرادی که به این دلیل دچار بی قراری می‌شوند، معمولاً پاسخگویی خوبی به درمان‌های دارویی دارند.

3. تصورات اشتباه

افرادی که دچار احساس بی قراری می‌شوند معمولاً افکار منفی بسیاری نظیر ناتوان بودن و یا آسیب دیدن را در ذهن می‌پرورانند. این باورهای اشتباه می‌تواند تحت تأثیر تربیت، تجربیات ناخوشایند و یا به هر دلیل دیگری در ذهن فرد شکل گرفته باشد.

4. نامعلوم بودن آینده

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث بروز دل‌شوره و اضطراب در فرد می‌شود احساس بلاتکلیفی و نامعلوم بودن نتیجه مسائل مختلف است. هنگامی‌که فرد احساس می‌کند تسلطی بر شرایط ندارد و نمی‌تواند پیش‌بینی خاصی از آینده داشته باشد، بیشتر دل‌شوره و بی قراری را تجربه خواهد کرد.

5. اضطراب و احساس بی قراری | اعتمادبه‌نفس پایین

ضعیف بودن اعتمادبه‌نفس باعث می‌شود فرد نسبت به خود و توانایی‌هایش دید مثبتی نداشته باشد و این تصور در وی شکل می‌گیرد که قدرت کنترل شرایط را نخواهد داشت. ترس از مسخره شدن در یک سخنرانی، نگرانی از اینکه دیگران فرد را کنار بگذارند و مواردی ازاین‌دست نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس پایین فرد و دلیلی برای ایجاد اضطراب در وی است.

6. سبک زندگی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث ایجاد بی قراری در فرد می‌شود سبک زندگی نامناسب است. داشتن مشاغل پراسترس، سبک شخصیتی که کارها را به دقیقه نود واگذار می‌کند و همین‌طور افرادی که حجم زیادی از کارهای مختلف را برای خود در نظر می‌گیرند بیش از دیگران در معرض اضطراب و بیماری‌های اضطرابی هستند.

 

پیامدهای اضطراب و احساس بی قراری

اضطراب و بیماری‌های اضطرابی پیامدهای جسمی و روانی بسیاری را برای سلامت روان فرد ایجاد می‌کنند. به همین خاطر بهتر است درصورتی‌که بی قراری یا دل‌شوره و نگرانی را در خود احساس می‌کنید پیش از بروز عوارض منفی برای رفع آن‌ها اقدام نمایید. از مهم‌ترین پیامدهای احساس بی قراری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کاهش سلامت جسمی

اضطراب باعث ترشح هورمون کورتیزول در خون می‌شود که فرد را برای پاسخ دادن در مقابل موقعیت نگران‌کننده آماده می‌سازد. در شرایطی که فرد دچار بی قراری‌های دائم یا مزمن باشد، سطح کورتیزول در خون وی به‌صورت دائم بالاتر از حد معمول خواهد بود و این می‌تواند باعث بروز مشکلات جسمی بسیاری برای فرد شود. بیماری‌های قلبی از جمله فشارخون بالا، کاهش سطح ایمنی بدن، اختلالات آلرژیک و همین‌طور دیرتر بهبود یافتن زخم‌ها و بیماری‌ها ازجمله پیامدهایی هستند که به دنبال اضطراب بیش‌ازحد برای فرد ایجاد خواهد شد.

2. کاهش سلامت روان به دلیل اضطراب و احساس بی قراری

بی قراری علاوه بر جسم، شرایط روحی فرد را نیز تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. وجود نگرانی و دل‌شوره‌های دائم باعث خواهد شد تا حجم زیادی از انرژی روانی فرد صرف فکر کردن به موضوع اضطراب شده و درنتیجه توانایی وی برای فعالیت‌های سازنده‌تر کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این احساس بی قراری توانایی‌های ذهنی مانند حافظه و قدرت تصمیم‌گیری فرد را نیز تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. در کنار این مشکلات دلشوره و نگرانی باعث می‌شود تا توانایی شما برای زندگی سالم در محیط و لذت بردن از زندگی‌تان کاهش پیدا کند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی سلامت روان فرد را تحت تأثیر قرار داده و همین‌طور باعث بروز بیماری‌هایی نظیر افسردگی در فرد شود.

 

درمان احساس بی قراری و اضطراب

برای درمان ا‌ضطراب و نگرانی‌های مداوم راهکارهایی متعددی وجود دارد که برخی از آن‎ها به شرح زیر هستند:

1. از یک مشاور کمک بگیرید

اگر احساس می‌کنید بی قراری باعث ناراحتی شما شده و یا شدت علائم اضطرابی از کنترل خارج‌شده بهتر است راجع به شرایط خود با یک متخصص روانشناسی صحبت کنید. اضطراب می‌تواند خود را به‌صورت بیماری‌های مختلفی ازجمله وسواس، ترس‌های فوبیک، حملات پانیک و یا حتی انواع آلرژی‌ها نشان دهد. روانشناسان به شما کمک خواهند کرد تا دلایل اضطراب خود را پیدا کرده و برای رفع آن‌ها اقدام نمایید.

2. ورزش

یک برنامه ورزشی منظم برای حداقل 20 دقیقه در روز و به‌ویژه تمرینات هوازی ازجمله راهکارهایی است که باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز شده و تا حد زیادی در کاهش اضطراب مؤثر هستند.

3. تغییر سبک زندگی

اگر احساس می‌کنید سبک زندگی شما باعث بروز بی قراری می‌شود، بهتر است اقداماتی را در جهت تغییر سبک زندگی مدنظر قرار دهید. خواب شبانه کافی، استفاده از مواد غذایی سالم و طبیعی و همین‌طور برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌های مختلف ازجمله اقداماتی هستند که تا حد زیادی به کاهش احساس بی قراری در شما کمک خواهند کرد.

اقدامات روان‌شناختی برای درمان احساس بی قراری و اضطراب

اضطراب یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی در سال‌های اخیر است و بسیاری از افراد از هر دو جنس را درگیر خود کرده است. با توجه به پیامدهای منفی جسمی و روانی که برای اختلالات اضطرابی مطرح می‌شود، بهتر است هرچه سریع‌تر و پیش از مزمن شدن آن‌ها برای درمان اقدام نمایید. برای آشنایی با انواع اختلالات اضطرابی کلیک کنید. ازجمله اقداماتی که روانشناسان برای کاهش بی قراری انجام می‌دهند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی

نخستین قدم برای مبارزه بابی قراری این است که بتوانید در شرایط اضطرابی هیجانات خود را مدیریت کنید. روانشناسان با آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق یا ریلکسیشن به فرد کمک می‌کنند تا بتواند در شرایط پراضطراب وضعیت جسمی خود را مدیریت کرده و به عبارتی کمتر درگیر بی قراری شود.

2. اصلاح الگوی تفکر

بسیاری از مواقع بی قراری به دلیل افکار اشتباه فرد ایجاد می‌شود. هنگامی‌که فرد احساس می‌کند خطری در حال وقوع است و یا بی‌اعتمادی به توانایی‌های خود از مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث اضطراب در فرد می‌شوند. در چنین شرایطی روانشناسان تلاش خواهند کرد تا با نشان دادن ناکارآمد بودن افکار فرد و جایگزین کردن آن‌ها با افکار سازگارانه‌تر به او در کاهش اضطراب کمک کنند.

3. خانواده‌درمانی

خانواده و به‌خصوص سبک تربیتی والدین ازجمله مسائلی است که می‌تواند باعث شکل‌گیری ا‌ضطراب در شخصیت فرد شود. والدینی که دائماً فرزندان خود را از انجام کارهای مختلف منع می‌کنند و آن‌ها را از پیامد هر رفتاری می‌ترسانند، باعث شکل‌گیری اضطراب در آن‌ها می‌شوند. به همین خاطر روانشناسان در چنین شرایطی جلساتی را با اعضای خانواده تدارک دیده و به آن‌ها برای تغییر سبک‌رفتاری کمک می‌کنند.

4. درمان‌های گروهی

گروه‌درمانی برای ا‌ضطراب یکی از روش‌های درمانی است که بسته به صلاح‌دید روانشناس ممکن است مورداستفاده قرار بگیرد. در طی جلسات گروه‌درمانی فرد متوجه خواهد شد که افراد بسیاری مشکلاتی شبیه به او دارند و همین‌طور با راهکارهای که سایرین از آن‌ها استفاده می‌کنند آشنا خواهد شد. حضور در این جلسات انگیزه فرد برای درمان را افزایش خواهد داد و باعث کاهش ا‌ضطراب در وی می‌شود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه درمان ا‌ضطراب شدید کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

چه دلایلی برای اضطراب وجود دارد؟

ا‌ضطراب می‌تواند به دلیل مشکلات فیزیولوژیکی، ترس از آینده، سبک تربیتی اشتباه والدین و یا فقدان اعتماد به نفس در فرد ایجاد شود.

اضطراب در چه شرایطی غیرعادی است؟

اگر شدت ا‌ضطراب به میزانی باشد که باعث بروز مشکلاتی در عملکرد فرد شود و یا در‌صورتی‌که ا‌ضطراب برای طولانی‌مدت در فرد باقی بماند، می‌بایست برای درمان آن از یک مشاور کمک بگیرید.

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

 

منبع :  اضطراب و احساس بی قراری





:: برچسب‌ها: اضطراب و احساس بی قراری ,
:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: